ce gasesc, oare, americanii in Mexic?

caldura mare pe coasta de est a mexicului astazi. dimineata m-am trezit cu 27 grade celsius si am luat-o la plimbare. 

playa mia si cancun sunt pe cit de faimoase si vizitate, pe atit de murdare… (asta ca sa nu zic altfel). in centrul turistic, sau in port ai un super magazin sony linga o taraba defiintata si un adidas linga un restaurant care la noi ar fi inchis imediat de opc…

chestia care te frapeaza mai mult decit gunoaiele si mirosul sunt cladirile. in partea asta de mexic 9 din zece cladiri sunt neterminate. proprietaru fie a construit numai parterul, fie numai … o parte din parter si a lasat "mustatile" de fiera de la stilpii casei sa iasa prin plafon. daca strazile nu ar fi atit de pline de oameni si atit de vizitate de turisti ai avea sensatia ca te aflu intr-un mare santier. 

dupa ce zona a fost lovita de doua uragane in mai putin de doi ani, localnicii au inceput sa invete din greseli. hotelurile sau resort-urile nou construite au toate colturile rotunjite. nicaieri nu am vazut case cu pereti sau acoperisuri mai putin ascutite.

m-am intrebat in toata plimbarea de azi ce gasesc americanii in mexic? ce ii face sa revina? preturi mici..nu e cazu..curatenie..nici atit… poate ca tequilla, poate ca o corona bauta la ea acasa (cu 3 dolari sau cu 60 centi, daca o iei de la Chedraui – un fel de  Carefour mexican), poate ca niste nachos facute de niste maini negricoase si murdare sau poate un "chiken fajitas" care nu stii daca are pui sau …alte animale in el… 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. adrian boioglu - tot mai sus » Blog Archive » la drum, in cutii de tabla

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*