ce este un feed RSS?

in urma cu doar citiva ani, pentru a afla ce mai este nou pe web erai nevoit sa intri pe pagina fiecarui ziar/pagina de net in parte. paginile se incarcau greu si de cele mai multe ori constatai ca nu exista informatii noi.

acum exista o posibilitate mai simpla de a afla ce este nou. si nu trebuie sa mai intri tu pe fiecare pagina ci, pagina respectiva iti trimite noutatile in momentul in care ele apar.

pentru asta ai nevoie de un cititor de feed-uri RSS. acesta poate sa fie o aplicatie (website) online (google reader, netvibes, bloglines), fie offline (outlook 2007, thunderbird), fie intr-o combinatie din cele doua (plug-in-uri de browser. ex: Sage pt Firefox). Toate acestea fac acelasi lucru: primesc si inmagazineaza in contul tau toate informatiile nou aparute pe un blog/website.

cind intri pe un blog la care vrei sa te abonezi trebuie sa cauti iconitza asta sau un link de genul: subscribe to feed (ia feed-ul). daca apesi pe  buton vei fi intrebat unde vrei sa citesti noutatile venite de la acel blog.

eu folosesc pt asta outlook 2007. iar atunci cind nu am laptopul cu mine Google Reader isi face treaba f bine online.

boio.ro iti ofera mai multe feed-uri:
– unul cu toate posturile care apar pe blog: asa citesti imediat ce am postat.
– unul cu toate comentariile aparute pe blog (poti vedea cine/ce a zis)
– si unul cu posturile in lb. engleza: pt ca am si cititori de limba engleza care vor sa fie la curent cu ce scriu.

te poti abona la toate trei. sunt gratis si iti vor aduce informatiile la timp! daca vrei sa comentezi nu trebuie decit sa apesi pe titlul postului in cauza si vei intra pe blog unde poti sa lasi comentariul tau.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. boio.ro - "TU alegi CADOUL" | boio.ro - BLOG mai sus
  2. avantaju rss readerului | boio.ro
  3. mac: ce am in Feed Reader | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*