Cazul Victoria Pruteanu – Litera versus spiritul legii

Povestea, pe scurt, este asa: Victoria Pruteanu are 23 ani. Are doi copii si mai are grija si de alte trei surori mai mici.

Femeia din Republica Moldova a fost batuta de fostul sot. Politistii nu au facut nimic pentru a o apara in urma reclamatiilor repetate. Cand nu a mai suportat calvarul l-a injunghiat pe individ.

„M-a ridicat în sus de păr și a strigat că îmi taie capul și îl aruncă în gârlă. Atunci m-am speriat, nu știam ce are în mână, că era întuneric. Instinctiv am aruncat înainte mâna în care aveam cuțitul și l-am înjunghiat. N-am vrut să fac asta, vă rog frumos să mă lăsați acasă să-mi cresc fetițele”, a spus Victoria Pruteanu printre lacrimi, când i s-a oferit ultimul cuvânt înainte de pronunțarea sentinței.

Astazi a fost condamnata la 3 ani de inchisoare. Momentul din video este acela cand i se citeste sentinta (nu e definitiva) si este incatusata in fata copiilor ei. Sunt imagini care iti rup sufletul.

Exista deja o petitie pentru gratierea Victoriei Pruteanu. A strans aproape 7400 de semnaturi in mai putin de 24 ore. Am semnat-o si eu. Ideea e alta. In astfel de cazuri femeia aia trebuia sa fie erou national, nu sa ajunga in puscarie.

Litera legii nu este intotdeauna cea care primeaza. Spiritul ei conteaza mai mult.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*