okidoki cauta pe romaneste

nu vreau sa fiu carcotas, dar daca ai un motor de cautare nu tre sa fie in stare sa stie sa-si caute numele propriu si sa-ti dea un rezultat relevant? parca si cuil avea aceeasi problema si dupa primul buf de trafic a disparut.

si apoi, unui motor de cautare care se bate cu google trebuie sa-i spui ce sa indexeze? de ce ai nevoie de un link catre “adauga un site”? ca sa nu mai zic ca … nu prea imi vine sa cred ca un search engine romanesc ar putea sa intreaca google cu un nume care nu inseamna nimic in limba romana. ce poate sa aiba in plus? o interfata mai buna? e greu de crezut! un algoritm mai bun? nu prea! daca tehnologia este asa de minunata vor ajunge sa se vinda microsoft sau google intr-un an-doi.

nu pot decit sa ma bucur ca avem si noi un motor romanesc. dar ma tem ca nu va ajunge google din urma in urmatorii 5-10 ani. cel putin nu in ritmul/stilul cu care a inceput. a se citit optimismul excesiv din cuvintele mele…

3 Comments

  1. intr-adevar, e de apreciat initiativa. Dar dupa principiul “adauga site” nu vor avea ei prea mare spor… Au mai fost tentative de a concura cu google, fie ele internationale sau locale, dar cat timp si yahoo sau msn sunt departe de performantele google, ma indoiesc ca okidoky va avea succes. In plus, numele e cam neportivit. Sau… Nu stiu, poate mi se pare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*