okidoki cauta pe romaneste

nu vreau sa fiu carcotas, dar daca ai un motor de cautare nu tre sa fie in stare sa stie sa-si caute numele propriu si sa-ti dea un rezultat relevant? parca si cuil avea aceeasi problema si dupa primul buf de trafic a disparut.

si apoi, unui motor de cautare care se bate cu google trebuie sa-i spui ce sa indexeze? de ce ai nevoie de un link catre “adauga un site”? ca sa nu mai zic ca … nu prea imi vine sa cred ca un search engine romanesc ar putea sa intreaca google cu un nume care nu inseamna nimic in limba romana. ce poate sa aiba in plus? o interfata mai buna? e greu de crezut! un algoritm mai bun? nu prea! daca tehnologia este asa de minunata vor ajunge sa se vinda microsoft sau google intr-un an-doi.

nu pot decit sa ma bucur ca avem si noi un motor romanesc. dar ma tem ca nu va ajunge google din urma in urmatorii 5-10 ani. cel putin nu in ritmul/stilul cu care a inceput. a se citit optimismul excesiv din cuvintele mele…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

  1. intr-adevar, e de apreciat initiativa. Dar dupa principiul “adauga site” nu vor avea ei prea mare spor… Au mai fost tentative de a concura cu google, fie ele internationale sau locale, dar cat timp si yahoo sau msn sunt departe de performantele google, ma indoiesc ca okidoky va avea succes. In plus, numele e cam neportivit. Sau… Nu stiu, poate mi se pare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*