castelul Bran a fost vandut

mai acu vo citeva zile am insistat sa vizitez castelu. simteam ca voi fi printre ultimii vizitatori. si poate ca nu m-am inselat.

actualul mostenitor al imobilului a trimis o hartie consiliului judetean brasov prin care anunta ca oferta de vanzare nu mai este valabila. ceea ce mi se pare foarte normal. a trecut o luna de cind omu a pus castelu in vanzare si daca statu roman nu a facut nimik, proprietaru a vindut zidurile unui cumparator privat.

va ramane usa castelului inchisa pentru vizitatori?curtea interioara a castelului brancastelul lui dracula

viitorul proprietar nu va lua decit zidurile si probabil gradina castelului. nici nu ii trebuie altceva. ce ar face omu cu niste mobilier vechi, cu tablourile reginei maria sau cu angajatii? oricum, daca tot a venit vb de angajati, acestia nu prea pareau saptamana trecuta sa aiba chef de munca. cei de la intrare nu verificau daca ai platit sau nu pentru a filma/fotografia in castel, iar inauntru fiecare facea ce voia. nu am intilnit ghid, ci doar din difuzoarele din pereti se auzea din cind in cind un mesaj bilingv, ceva de genu…nu atingeti exponatele…

daca noul proprietar a dat intr-adevar 60 milioane euro pe zidurile vechi eu il felicit. nu a cumparat niste camere ci un mit. si nu orice legenda ci "castelul lui dracula". ca vlad tepes nu a stat niciodata acolo, sau ca dracula nu a existat asta deja nu mai conteaza. sunt convins ca eventualul cumparator nu vrea sa dea acolo petreceri private sau sa faca sex in turn ci-l va transforma intr-un adevarat castel al lui dracula. sau cel putin asa ar fi intelept din partea lui…

frumos ar fi sa civilizeze putin si tarabele de la intrarea in castel si sa fluidizeze putin traficu in Bran si uite asa ne alegem cu un loc vizitat de sute de mii de oameni pe zi!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Pacat ca nu l-a cumparat statul. Nu stiu de ce nu ma mira. Cred ca m-am obisnuit cu tara asta. Cred ca si locuitotii de acolo sunt dezamagiti. Mai castigau si ei din turism. In plus Branul era foarte cunoscut. Mai aducea si el in plus turismului romanesc. Inca o data pacat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*