bloggerii – recunoscuti ca jurnalisti in Romania

ok. a trecut mai bine de o saptamana de cind am propus infiintarea unei asociatii media a bloggerilor romania. reactiile nu s-au lasat asteptate. ignorindu-i pe circotasii care au gasit un "i" lipsa la sfirsitu unui cuvint si explicindu-le celor care nu au inteles din prima cu ce se maninca, povestea a prins. a venit momentul sa intru in detaliile acestui concept si sa iti povestesc ce s-a mai intimplat in ultima saptamana, dupa lansarea lui.

pentru ca ideea e pornit de la Media Bloggers Association (o asociatie americana a bloggerilor care au fost recunoscuti recent ca jurnalisti liber-profesionisti) am discutat cu Robert Cox, presedintele MBA. eu pornisem in postul meu initial de la ideea ca, romani fiind, nu ne putem inscrie in Media Bloggers. Robert Cox mi-a spus ca putem sa facem asta dar trebuie sa existe un nucleu aprobat de ei care sa infiinteze filiala romaneasca a asociatiei. oamenii alesi vor avea sarcina sa citeasca blogurile celor ce adera la asociatie (chiar daca sunt in limba romana) si sa propuna activarea acestora din urma ca mebrii. E destul de simplu, zic eu. Ai nevoie doar de timp – poate o ora pe zi!

se ridica si un alt semn de intrebare: daca suntem membri ai unei asociatii americane, oare aceasta va fi recunoscuta ca atare de autoritatile romane? telul nostru este sa fim recunoscuti ca jurnalisti. adik sa primim acreditari de la institutiile statului, sa fim invitati la evenimente de presa si sa avem in general toate drepturile si obligatiile unui jurnalist – liber profesionist.

cred ca statul roman si in general partenerii sau sursele din romania ar putea sa "cedeze" mai repede daca au de a face cu o asociatie suta la suta romanesca. bineinteles ca putem sa luam modelul si sa beneficiem de cunostintele MBA dar asta nu inseamna ca nu putem sa fim de sine statatori.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Da, varianta a doua o sustin. Ca si o entitate deja recunoscuta de statul roman, cu drepturi si obligatii, nimic nu ne impiedica sa ne asociem apoi MBA. Subliniez, asociere nu includere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*