Butonul

Un coleg mi se plingea ca a ramas fara butonul de “Delete” la MacBook Pro. Lucra, concentrat, la un proiect si cind a vrut sa apese pe el si-a dat seama ca nu mai are plasticul fin sub degete. Butonul sarise de la locul lui. Sistemul de prindere al butonului era rupt. Si nu are niciun farmec sa folosesti un MacBook Pro 17″ de ultima generatie fara buton, nu?

Computerul era in garantie, asa ca a decis sa mearga la Apple Store sa-si ia butonul inapoi. Azi a trecut pe la ei, angajatul de la Apple Store s-a uitat mirat la buton, a plecat “in spate” si s-a intors cu unul identic. Cind sa-l potriveasca la locul lui si-a dat seama ca “piciorusele” nu sse potriveau. Well, a zis el, nu toate tastaturile sunt identice.

Solutia era simpla: Laptopul era trimis la service si se intorcea intr-o saptamana. Totul era acoperit de catre Apple, pe fondul garantiei. Dar omul nu putea sa stea atita timp fara laptop. Asa ca angajatul Apple a venit cu solutia alternativa: butonul ii este trimis omului acasa. Trebuia doar sa astepte citeva zile.

Si totusi mai era o speranta: nu departe de Mall-ul care ascundea Apple Store-ul era o alta firma care se ocupa si de service de Mac. Cind clientul a ajuns la tejghea, omul din service l-a rugat sa astepte citeva secunde.

L-a urmarit cu privirea pina la ghena de gunoi de linga magazin. Citeva secunde mai tarziu angajatul de la service s-a intors cu un buton de “Delete” ca nou. Aruncase mai devreme citeva piese, printre care si o tastatura cu probleme.

Dar butonul era tocmai bun de reciclat intr-un MacBook Pro de 17″.

“Nu va costa nimic”, i-a raspuns zambind…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. f tare :)))))
    in RO cred ca iti "vindea" si certif de garantie pt butonul respectiv luat de la gunoi….bani sa iasa :))))

  2. În România tot la fel s-ar fi întâmplat. Eu am p??it odat? c? am mers la service la Nokia ?i mi-a f?cut telefonul pe loc, gratis.

    Ce bani s?-?i cear? pentru un buton?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*