blogger-jurnalist cu acte in regula

pentru ca tot intreba Gaby intr-un comentariu la postul anterior cum s-a petrecut povestea cu acreditarea am sa intru putin in amanunte ca sa fie clar pentru toate lumea…

mailul trimis catre Directia regionala vamala Constanta contine datele Asociatiei Media a Bloggerilor romani – RoMediaBlogger si sunt specificate conditiile de lucru ale acesteia. printre altele: 

"RoMediaBlogger este prima asociatie care sustine drepturile jurnalistilor liber profesionisti si bloggerilor din Romania. Stirile, anchetele si editorialele membrilor RoMediaBlogger sunt publicate on-line si se supun deontologiei profesionale a jurnalistilor"

in acelasi timp, in mail a fost atasata foto-copia legitimatiei RoMediaBlogger si o cerere tip de acreditare. Prin acest gest, cred ca Directia Vamala Constanta a dat dovada de ne-partinire in difuzarea informatiilor si merita aprecierea bloggerilor romani. 

Este un prim pas spre normalitate in presa electronica si mai ales in blogosfera romaneasca.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

 1. Pentru a deveni jurnalist independent (blogger) cu acte in regula ce trebuie sa faci? unde trebie sa faci? Unde trebuie sa te duci?, ce acte iti trebuie?, Cat costa?, Unde trebuie sa dai spaga?

  Cand vorbesc de jurnalist cu acte in regula, ma refer sa ai acces de presa la evenimente cum sunt CERF sau CEBIT.

  Ar fi calumea daca ai scrie un articol despre acest lucru.

  Te rog sa-mi raspunzi si mie pe mail pls.

 2. Buna seara,
  Va rog, sa ma indrumati cu pasii necesari pentru a obtine statutul legal de jurnalist independent pt. publicatii on.line, web, facebook, in vederea obtinerii unei acreditari de presa la institutiile publice. Multumesc!

 3. Buna seara,

  Exista doua metode: afilierea la o organizatie sau asociatie media si angajarea la o societate comerciala care are statut de companie media si/sau de publicitate. Doar aceste doua entitati pot emite legitimatii de presa. Pe baza unei legitimatii de presa emisa in acest fel puteti sa obtineti acreditare de la diferitele institutii publice.

1 Trackback / Pingback

 1. Despre bloggeri, jurnalisti si observarea referendumului

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*