10 mii de dolari pentru imprimanta viitorului

iti aduci aminte de jucaria aia din Star-Trek care iti facea la comanda mancare calda, un mar, sau un obiect. parca ii zicea "replicator", daca nu ma insel. uite ca niste baieti din california (Idealab) au reusit sa inventeze o imprimanta 3D. 

cel mai bun exemplu dat de ei este fraza de genu: "ti-ai uitat periuta de dinti acasa? nici o problema: scoate una la imprimanta!"  jucaria are in loc de toner niste recipiente cu prafuri care se transforma in plastic. asa ca daca vrei sa-ti desenez un pahar de plastic, o periuta, niste papuci, o jucarie pentru ala micu'… acum ai cu ce. pentru asta insa ai nevoie si de o suma mare de bani in buzunar.

parerile specialistilro suna insa foarte optimist. ei zic ca in urmatorii zece ani o astfel de imprimanta va ajunge sa coste mai putin de 1000 dolari. imi iau si eu la banii astia :)

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. e un fel de sf la noi in tara cu aceste imprimante 3d, insa eu lucrez la o imprimanta de genul asta.sper sa o si termin pana la sf anului.daca cineva e interesat de colaborare il rog frumos sa ma contacteze pe mail cipriuss@yahoo.com pe viitor o sa am si pagina de net,insa acum sunt ocupat KEEP DREAMING , WE WILL BUILD IT

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*