blog in varianta mobila

citeam la DeCe ca si-a adaptat blogul pentru a avea si o interfata mobila. i-am lasat un comentariu cu parerea mea, but on a second thought… cred ca e mai bine sa va spun voua, tuturor, care este parerea mea. in felul asta mai ascultam si alte pareri.

sincer sa fiu mi se pare inutila povestea asta. si am sa explic de ce. mi s-a propus si mie sa fac pasul asta si am refuzat. asta in primul rind pentru ca un telefon destept stie sa vada site-ul original, cu toate cele, in browser. daca telefonul e mai putin “destept” la capitolul browser poate sa fie inzestrat cu un cititor de feed-uri RSS.

versiunea pt telefon va avea intotdeauna bug-uri, va trebui sa iti bati capul, sa o mentii la un nivel bun si rezultatele sunt minime. asta a fost explicatia din pct de vedere al blogerului. din pct de vedere al cititorului, cred ca as vrea sa am un buton sus care sa-mi dea posibilitatea sa vad varianta de mobil sau varianta originala. evident ca as alege-o pe aia originala, dar e bine sa ii dai cititorului posibilitatea sa aleaga.

un blog este “o experienta” formata din tema, poze, meniuri, logo, plug-in-urile si widget-urile care ii dau o forma etc. daca il reduci la varianta de mobil, nu mai are acelasi farmec.

acum sincer, de cite ori ai intrat de pe telefonul tau pe blogul propriu sau al altora si ai simtit nevoia sa primesti o varianta simplificata, pentru mobil? daca vrei sa ai stirile de pe un blog, cauti sa citesti feed-ul.

stiu ca exista plugin-uri care pot sa-ti faca blogul mai usor de citit pe iPhone. dar il reduc la un meniu banal, comentariile sunt ascunse dupa 2-3 linkuri si iti pierzi rabdarea incercind sa citesti ceva de pe el.

discutii deschise in comentarii…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

8 Comments

  1. boio, sa stii ca citesc foarte des blogul lui zoso de pe iphone, mi se incarca super bine si repede. ia-l ca exemplu pozitiv !

  2. ar fi aiurea sa faci si versiune pt mobil. pana la urma pe aproape orice mobil poti sa pui un Opera Mini si iti reda pagina in original.

  3. PS: … eu ieri m-am intalnit cu Dan – DeCe? A fost in Arad la intalnirea Blogerilor … si am intrat la el de pe iPod touch … si l-a vazut ca si navigator mobil … asta precis pt. ca semnauta Safari de pe iPod touch este de browser mobil si s-a adaptat ca atare … Spunea ca va mai “lucra” la identificare, el avand in plan ca pe iPod si iphone sa se vada intreaga, ca si pe un calculator normal.

  4. Atata timp cat este facuta bine, o versiunde pentru telefonul mobil poate pune in valoare blogul. Daca vizitele de pe telefoane mobile nu sunt totusi considerabile, nu are sens sa faci o versiune specifica. Daca as avea blog (am renuntat la idee, nu am timp sa scriu) cu siguranta as avea versiune pentru iPhone (am experimentat putin si are potential platforma, iar codarea pentru platforma asta e… something new).

  5. ma enerveaza varianta simplificata, prefer sa ma chinui, dar sa vad toata… privelistea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*