Baseband-ul de iPad nu mai poate fi downgradat

Sherif Hasim, neurochirurgul egiptean care a reusit sa ofere DevTeam citeva solutii de deblocare a pierdut in seara asta un telefon in timp ce incerca sa faca downgrade la baseband-ul de iPad (06.15).

Concluzia lui este ca toti cei care au deblocat iPhone 3G si 3GS prin update la baseband de iPad vor ramane, pe viata, fara GPS. Asta daca nu mai sunt si alti hackeri dispusi sa strice telefoanele in cautarea unei solutii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

14 Comments

 1. Eu, ca sa decodez un iphone 3g, am updatat basebandul la cel de iPad (06.15) si acum GPS-ul merge… adica cel putin GeoTagging-ul merge sigur.

 2. @calininio: este posibil sa mearga pentru ca iti face Tri-locatie (triunhiularea turnurilor GSM cu cea a retelei WiFI), dar nu iti arata locatia precisa, decit daca se intimpla sa fii foarte aproape de ceea ce ghiceste telefonul.

  Partea de GPS inseamna navigatie. Adica o aplicatie gen Maps, iGO etc care sa iti dea locatia exacta si sa iti spuna cind sa faci stanga/dreapta ca sa ajungi la destinatie.

 3. Eu am facut upgrade la 6.15 si intradevar semnalul gps nu functioneaza in cazul aplicatiilor de genul Tomtom sau Navigon sau Igo insa mi-am cumparat dispozitivul de masina pentru iphone creat de tomtom si deoarece are incorporat gps hardware in el pot sa-mi folosesc linistit gps-ul chiar si cu baseband 6.15 . Ce este mai curios este ca gps semnalul totusi functioneaza pe iphone pentru aplicatii gen facebook unde telefonul iti afla locatia in caz de check in. In cazul meu merge fara nici un dispozitiv extra atasat.

 4. daca fac update cu Itunes..imi face si update la baseband ?? Dar daca fac jailbrake ??

 5. Nu e vorba de triangulatie.La unele iphoneuri chiar merge GPS-ul dupa updateul la baseband .si la al meu:D

 6. Salutari ,am avut sieu aceiasi problema cu un 3gs, am instalat baseband 06.15 si am ramas fara gps si toate celelalte….si dupa multe incercari fara reusita…Mi-a ramas o varianta :APPLE am sunat la ei si le-am zis problema adevarata , si in 3 zile mi-a adus un 3gs nou nout .Viva Apple.

 7. Am sunat la Apple de aici unde sunt in Spania,poate in alte zone ale lumii or avea alta politica.Ceau

 8. eu am incercat sa-i fac update de la 4.3.3 la 4.3.5 (cea mai idioata miscare a mea) si l-am blocat,imi dadea niste erori si l-am dus la un service unde mi-au instalat un bb 06.15. dar nu mai merge gps-ul ,ce ziceati si voi. !!! ma intereseaza daca am pierdut garantia facandu-i acel update si bb 06.15. ??? pt ca vreau sa merg cu el la apple in Anglia de unde a fost cumparat si e in garantie inca,poate mi-l schimba sau i face ceva. multumiri anticipate

 9. @victor: dupa un update la baseband de iPad nu ai cum sa-l intorci inapoi. Singura ta sansa este ca cei de la service sa nu verifice asta. Dar e putin probabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*