Autostrazi din panouri solare

Noi nu avem autostrazi, iar drumurile normale lasa de dorit. Ei se gandesc la autostrazi facute din panouri solare.

Avantajele sunt clare: drumul se curata singur si dupa ce e dat in folosire isi scoate banii de constructie.

Proiectul este acum si pe Indiegogo. Daca ajunge la 1milion de dolari va fi pus in practica.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Prea scump pe mp. Ganditi-va ca un km de autostrada costa in mod normal intre 6-10 mil eur /km . La noi e pana la 26. Si e facut cu piatra si bitum. Dapoi din sticla…cu incalzire…si leduri… Sigur nu o prind in viata asta.
    Plus…chiar daca pare rentabil prin recuperarea de energie sa nu subestimam factorul uman. Primul motor auto inventat este cel ce mergea cu unt de arahide… si cand uleiul la auchan este 3 lei si dam pe motorina 6.circa si ceva. Si inca oamenii se uita urat la mine cand zic de motor cu ulei. Motorul cu ardere interna are undeva la 60 % pierderi in caldura. Randamentul cel mai bun il are motorul electric – energie introdusa – lucru mecanic scos. Aaaa si motorul electric NU ARE NEVOIE DE CUTIE DE VITEZE. Iar franarea produce electricitate. Cine viseaza la o masina Tesla ? Mai stiti cum e fulul la rezervorul de benzina ? Sa revenim la factorul uman. Nu tehnologia a stat la baza dezvoltarii de km de autostrada si a industriei auto…nici macar eficienta. Ci lacomia si comisionul. (si ca sa fiu rau…ce motorizare este cea mai utilizata in state sau canada – ca am impresia ca cea din europa e mai mica).
    Nu spun ca ideea este rea …doar ca aplicabilitatea este foarte mica. Pe cand un maglev ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*