are si ambasada… p-ai lor…

revin in viata online dupa citeva zile de chiul. si-mi motivez absenta printr-o scurta vacanta la munte… o sa iti povestesc mai multe in posturile viitoare. pina atunci hai sa-ti zic una d-a noastra…romaneasca…sau americaneasca…. 

nu stiu de ce imi imaginam ca ambasada sua din bucuresti, (vorba aia…reprezinta un "guvern" serios) face totu k la carte. am mai auzit povesti despre subiectivitatea angajatilor, dar mai rar despre neatentia lor (asta ca sa nu o numesc altfel).

pe scurt: pt ca imi expira viza in curind, am aplicat pt cea de "munca" si pt cea turistica. toate bune si frumoase: am fost programat destul de repede, chiar am avut libertatea sa-mi aleg o zi si o ora la care as putea sa ajung. site-ul ambasadei e cam neclar la capitolu informatii despre viza, mai exact daca nu stii ce formulare sa completezi poti sa ai mari surprize… cu doua telefoane la ambasada m-am lamurit.

in ziua cu pricina m-am prezentat la usa ambasadei si am fost primit repede. nu stiu daca ai aflat, da' mai nou viza nu poti sa o iei in aceeasi zi. doar a doua zi, dupa ora 15.00. ca sa nu-si puna lumea in cap, ambasada s-a tocmit cu niste firme de curierat care-ti aduc pasaportu acasa intr-o zi-doua, la un pret modic. am ales si eu solutia asta desi aveam o presimtire…

a 3-a zi am primit pasaportu. pe el era aplicata doar una dintre cele doua vize. [am uitat sa-ti spun ca la interviu, o domnisoara (romanca) m-a asigurat ca totu e in regula, indeplinesc criteriile, bla, bla… si ambele vize imi vor fi acordate].

am sunat la ambasada si dupa citeva telefoane si zeci de minute de asteptare mi s-a spus ca a fost "o greseala a AMBASADEI" si ca tre' sa vin din nou in bucuresti sa-mi aplice si viza turistica… :( alti bani, alta distractie. am ales sa-l trimit tot prin curier si in alte 3 zile l-am avut acasa cu toate cele in regula.

data viitoare o sa le zic: ma' baietzi …ma dezamagiti…pai asa exemplu ne dati voi?

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*