Apple vs Google: Free WiFi pentru vizitatori

Am fost astazi in Silicon Valley si nu puteam sa ratez o plimbare la sediile Apple si Google. Cei care ma urmaresc pe twitter au vazut deja citeva super poze de acolo. Sincer sa fiu, nu ma asteptam ca cele doua companii sa ofere Free WiFi vizitatorilor.

Cind am pasit in parcarea de linga sediul Apple am dat de o retea parolata care se numea “Petrus”. Poate ca era in roman in zona… Cind te apropii de cladire insa, vezi cel putin 5 retele. Apple WiFi este cea destinata tuturor si are o super acoperire, atit in cladiri, cit si in parcare. Viteza este buna si nu iti cere niciun fel de parola.

La sediul Google esti intampinat de 3 retele mari si late. Asta inseamna ca si angajatii lor doar pe alea le folosesc. Cea numita “Google” este protejata. GoogleGuest invita vizitatorii sa o foloseasca. Acoperirea in campus si parcare si puterea semnalului sunt mai slabe decit in cazul Apple, dar viteza este la fel de buna. Nu am intrat decit de pe iPhone si nu am avut timp sa testez vitezele, dar sunt convins ca depasesc 3G-ul care in zonele alea lasa oricum de dorit.

Am incercat sa intru si pe GuestTV, dar nu m-au lasat.

Ca si idee, campusul Apple este muuuult mai mare decit cel al Google si in jur sunt o gramada de cladiri cu sigla Apple in diverse culori. Sunt convins ca angajatii au si net pe cablu, asa cum e normal pt a beneficia de viteza si securitate.

Si un amanunt interesant: la Google, mai toate birourile aveau iMac-uri in ele sau Mac Display legat la computere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

  1. Sau pentru ca nu au bani sa angajeze un inginer de sistem (sau echipa de oameni) sa deviruseze toata ziua sisteme bazate pe windows ?

  2. Si mie mi se pare ca stam bine la uaifai :D. In Europa veche, adică aia capitalista, Internetul wireless e pe bani si in hotelurile de 4 stele.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*