Apple Music lansează clasamente muzicale pe țări. În Top 100 Romania au intrat doar 4 artiști de la noi

Apple Music vrea să fie mai aproape din utilizatorii din diferite țări, așa că de azi a lansat topuri specifice pentru fiecare în parte.

Clasamentele de câte 100 poziții prezintă cele mai ascultate piese de către utilizatorii din acea țară. Am studiat puțin Top 100 Romania și am dat de câteva curiozități:

1. Primul loc e ocupat de Eminem.

2. Între primele 20 piese sunt 10 de-ale lui Eminem. E normal – Artistul abia a lansat un album nou și lumea e curioasă.

3. Prima piesă românească intrată în clasament este cea a lui Delia și Grasu XXL – Despablito. Ocupă poziția 28.

4. Carla’s Dreams și piesa lor “Lacrimi și Pumni în pereți” este pe locul 54.

5. Adda și Killa Fonic cu piesa “Arde” ocupă poziția 59

7. Nici The Motans nu au ratat clasamentul “Jackpot”, dar au prins doar locul 90

Nu zic că nu am văzut nicio piesă Rock. E totuși bine că nu avem manele.

Top 100 Romania în Apple Music

Top 100 Republica Moldova

Am aruncat un ochi și pe clasamentul vecinilor de peste Prut și am dat peste o piesă în limba rusă pe locul 6 și alta pe locul 10. Carla’s Dreams sunt pe locul 19 în Moldova, dar mai au melodii și pe locul 34 și 67.

Clasamentul se actuzlizează în fiecare zi, la ora 10.00 (adică la miezul nopții Pacific Time). Îmi aduc aminte că acum 15-20 ani erau tare la modă clasamentele muzicale de tipul “Top 100 Radio XYZ”. Acum nu știu cine mai ascultă muzică la radio când ai Spotify, Apple Music și YouTube.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*