Acces gratuit pentru ghizii de turism la muzeele care țin de Primăria București

Clădire din București. FOTO Pixabay.com

Ghizii de turism care însoțesc cel puțin cinci turiști sau care vor să se informeze pentru pregătire profesională au acces gratuit la muzeele care țin de Primăria București.
Președintele Federației Naționale a Ghizilor de Turism din România (FNGTR), George Vasiliu, a povestit că pe data de 2 septembrie a fost prezent la întâlnirea organizată de către Dragoș Anastasiu cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și a avut două propuneri.

“Accesul gratuit al Ghidului de turism ATESTAT, cu sau fără grupuri de turiști la muzeele care țin de Primăria Capitalei pentru informări și vizite de lucru (ghizii pot veni cu delegație din partea federației sau asociației de apartenență a ghidului); Atribuții trasate Poliției Locale privind verificarea și controlul grupurilor de turiști dacă sunt însoțiți de ghizi români atestați.

Pe data de 7 septembrie, pe lista suplimentară în ședința de consiliu a Primăriei Capitalei, pe ordinea de zi a şedinţei figurează două proiecte de hotărâre care vizează promovarea turistică a Capitalei. Conform proiectului “Promotor pentru Bucureşti – Oraş turistic şi cultural”, ghidul de turism care însoţeşte un grup mai mare de cinci persoane pentru vizitarea obiectivelor turistice şi culturale aflate sub autoritatea CGMB este exceptat de la plata taxei de vizitare. Al doilea proiect prevede organizarea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică în amplasamentul situat în Pasajul din Piaţa Universităţii, prin reorganizarea fostului Punct de Informare Turistică”, a anunțat George Vasiliu.

El a precizat că a primit și rezultatul votului. Acesta este: gratuitate pentru ghid dacă însoțește minim 5 turiști si gratuitate pentru ghid dacă vrea sa se informeze, pentru pregătire profesională.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*