a murit un ziar. asa si?

ma uit la teveu la o stire despre un ziar dintr-un mare oras american care de maine nu mai iese. oamenii aveau probleme financiare si dupa 150 ani de existenta… renunta la print. angajati concediati, drama mare ca in oras ramane doar un singur ziar si ca aia au alt stil etc…

marea lor problema era ca de acum inainte oamenii nu vor mai avea stirile zilnice atit de bine acoperite. in paralel, citesc povesti despre nush ce ziar de bucuresti care nu va mai fi scos. astia din urma, romani fiind se descotorosesc de jurnalisti intr-un mod nu tocmai ortodox.

lasand la o parte povestile dramatice, vad ca toata lumea uita ceva: traim timpuri in care internetul e la putere. Asa cum televiziunea a inlocuit radio-ul, asa si internetul reduce la tacere printul care nu merita!

vom avea in continuare ziare si reviste. dar toti astia micii, care incercau sa scoata bani din publicitate santajind afacerile locale (stim noi pe unii la Constanta) o sa dispara.

Informatiile importante sunt livrate la timp si nu au nevoie de printul de a doua zi. Uneori Twitter e suficient. Ai nevoie de detalii? pentru asta exista acum bloguri, editii online alte revistelor si TV.

sunt jurnalist, dar nu le simt lipsa. Intotdeauna voi avea unde sa scriu. Chiar daca acel articol foarte bun va aparea pe blog si nu va fi citit decit de 3000 oameni/zi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*