7 aplicatii pentru Mac OS X care fac toti banii

1. NetNewsWire

Daca ai nevoie de un Feed Reader Serios, care stie sa iti sincronizeze feed-urile pe iPhone, online si sa salveze informatiile in diferite formate – NNW este cea mai buna alegere. NetNewsWire a fost o aplicatie platita pina nu demult. Developerul s-a hotarit sa o ofere gratis si cu asta si-a castigat respectul intregii comunitati.

2. Ecto

Atunci cind vii de la PC la Mac si esti obisnuit cu Windows Live Writer, nimic nu iti intra in voie la capitolul “Offline Blog Reader”. Cu greu am descoperit ceva care sa-mi ofere tot ceea ce WLW iti da gratuit. Ecto costa 18 dolari, dar isi merita banii.


3. Firefox + add-ons

Cine sustine ca Safari e de ajuns pe Mac, inseamna ca nu are nevoie de internet decit pentru o stire-doua si pentru a vedea scorul la meci. Utilizatorul de internet “categoria grea” intelege valoarea unui Firefox datorita extensiilor care transforma un browser intr-o “masina” ideala. Firefox e gratuit si daca ai curaj, iti recomand sa folosesti versiunile beta (ultima e 3.5 beta 4). Vei primi tot ce e mai bun.

4. Transmit sau FIlezilla

Nici un user avansat de Mac OS nu poate sa traiasca fara un Client FTP. In categoria asta avem o gramada de aplicatii. Coda si Transmit se vind pentru sume de pina la $30, in timp ce Filezilla pentru Mac este gratuit. Paradoxal, ultima aplicatie e mai buna decit celelalte.

5. VmWare sau Paralells

Nimeni nu are nevoie de Windows, dar uneori mai ai nevoie de un XP pe care sa-l folosesti rapid. Ce poate sa fie mai usor decit sa il folosesti in paralel cu Mac OS X, pe acelasi ecran. Eu am ramas la VMware Fusion si sunt tare multumit. Pretul unei licente variaza intre 30 si 100 dolari, in functie de promotiile in derulare.

6. VLC

QuickTime sau iTunes nu stiu sa citeasca anumite formate incapatinate pe Mac? No problem! VLC este gratuit si e plin de setari care vor fi pe gustul tau.

7. TextExpander

Ti se pare ca scrii prea mult? TextExpander te poate ajuta sa economisesti ore intregi de tastat aceleasi texte in fiecare luna.

Bonus application: iSerial Reader

Nu esti adeptul aplicatiilor platite? iSerial Reader iti da libertatea sa le “incerci” pe o perioada nelimitata. Just kiddin’…

ai si alte idei? lasa-le mai jos, in comentarii.

4 Comments

  1. a incercat cineva Xslimmer? face toti banii… face 2 kestii… elimina limbile nefolosite din aplicatii… si elimina codul nefolosit niciodata (in cazul aplicatiilor Universale)… rezultatul e spectaculos.. reduce dimensiunea aplicatiilor cu pana la 90%.. si am observat ca se lanseaza muuult mai repede…

1 Trackback / Pingback

  1. Experiment: Ce aplicatii ai cumpara din nou? | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*