4%

Incerc sa-mi gasesc o baterie pentru MacBook Pro. Nu ca asta nu e buna, dar al meu are baterie care poate fi scoasa si imi place ideea de a avea o baterie in plus, asa… pentru ocazii speciale.

Am ajuns pe site-ul OWC care recomanda de zor o baterie facuta de NewerTech. Costa 99 dolari (fata de cei 129 dolari cit cere Apple pe una originala). Compania e pe piata de cel putin 10-15 ani si are review-uri putine, dar bune. Marele lor avantaj pentru bateria asta este ca tine cu 4% mai mult decit cea originala, de la Apple. Si poate ca daca i-as crede as fi impresionat daca nu as avea un calculator linga mine.

Bateria de la primul MacBook Pro Unibody 15″ tine, in conditii de folosire intensa, undeva la 1.5 – 2 ore. Si eu il folosesc foarte intens. Asta inseamna ca acei 4% imi vor da inca 3 minute de baterie. Da, doar 3 minute!

Pe de alta parte, fabricantul spune ca bateria lui tine 300-500 incarcari la capacitate maxima. Eu o am pe cea originala de doi ani si jumatate si are peste 1000 (dap, o mie) cicluri de incarcare. Nu mai tine cit una noua, dar nici nu se incinge si nici nu fumega. Apple garanteaza 500 cicluri. Eu am depasit durata de viata de 2 ori.

Asadar, merita 4% si un pret cu 30 dolari mai mic pentru o baterie facuta de un 3rd party?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

11 Comments

 1. nu. Nu-mi dau seama cum pot sa promoveze ceva care e doar cu 4% mai bun referindu-se la o masura asa mica.
  Daca atunci cand cumperi 1000 de piuneze primesti cu 4% mai mult simti o diferenta. Dar 3 minute? haha

 2. @Paul LOL. Tocmai ai facut cea mai proasta comparatie ever. :))))
  @boio cum poti afla la cate cicluri de incarcare/descarcare a fost supusa bateria ?

 3. Eu folosesc MacBook-ul meu Pro fara baterie in el :) ! Imi convine ! In 2 ani bateria mea indica 421 incarcari ! Ah , tin sa precizez faptul ca odata bateria a tinut 9h :) !
  Da 9h bateria folosita decent incluzand si wifi !
  Revenint la subiect nu se merita ! Keep trying sau go Apple !

 4. OWC au produse bune si poate ca ar merita sa incerci, fara sa te gandesti la cei 4%. Totusi, ai vazut pe pielea ta cum suporta cea originala si tu esti singurul care poate decide daca continua cu asta, sau face o schimbare.

 5. Eu deja pe MBP-ul meu luat din ianuarie am deja 436 cicluri, folosit zi de zi. Oricum ce e apple tot apple ramane.Cel mai bine e sa iei apple, parerea mea.

 6. @ionut: eu folosesc iStatNano – un dashboard widget care iti da tot felul de info despre sistem. dar System Profiler din OS X are la capitolul Power tot ce-ti trebuie.

 7. Google! Se schimba nregimul de lucru, intr-un nivel inferior al procesorului, ca asa vrea Apple. E veche povestea, se stia!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*