4%

Incerc sa-mi gasesc o baterie pentru MacBook Pro. Nu ca asta nu e buna, dar al meu are baterie care poate fi scoasa si imi place ideea de a avea o baterie in plus, asa… pentru ocazii speciale.

Am ajuns pe site-ul OWC care recomanda de zor o baterie facuta de NewerTech. Costa 99 dolari (fata de cei 129 dolari cit cere Apple pe una originala). Compania e pe piata de cel putin 10-15 ani si are review-uri putine, dar bune. Marele lor avantaj pentru bateria asta este ca tine cu 4% mai mult decit cea originala, de la Apple. Si poate ca daca i-as crede as fi impresionat daca nu as avea un calculator linga mine.

Bateria de la primul MacBook Pro Unibody 15″ tine, in conditii de folosire intensa, undeva la 1.5 – 2 ore. Si eu il folosesc foarte intens. Asta inseamna ca acei 4% imi vor da inca 3 minute de baterie. Da, doar 3 minute!

Pe de alta parte, fabricantul spune ca bateria lui tine 300-500 incarcari la capacitate maxima. Eu o am pe cea originala de doi ani si jumatate si are peste 1000 (dap, o mie) cicluri de incarcare. Nu mai tine cit una noua, dar nici nu se incinge si nici nu fumega. Apple garanteaza 500 cicluri. Eu am depasit durata de viata de 2 ori.

Asadar, merita 4% si un pret cu 30 dolari mai mic pentru o baterie facuta de un 3rd party?

11 Comments

 1. nu. Nu-mi dau seama cum pot sa promoveze ceva care e doar cu 4% mai bun referindu-se la o masura asa mica.
  Daca atunci cand cumperi 1000 de piuneze primesti cu 4% mai mult simti o diferenta. Dar 3 minute? haha

 2. @Paul LOL. Tocmai ai facut cea mai proasta comparatie ever. :))))
  @boio cum poti afla la cate cicluri de incarcare/descarcare a fost supusa bateria ?

 3. Eu folosesc MacBook-ul meu Pro fara baterie in el :) ! Imi convine ! In 2 ani bateria mea indica 421 incarcari ! Ah , tin sa precizez faptul ca odata bateria a tinut 9h :) !
  Da 9h bateria folosita decent incluzand si wifi !
  Revenint la subiect nu se merita ! Keep trying sau go Apple !

 4. OWC au produse bune si poate ca ar merita sa incerci, fara sa te gandesti la cei 4%. Totusi, ai vazut pe pielea ta cum suporta cea originala si tu esti singurul care poate decide daca continua cu asta, sau face o schimbare.

 5. Eu deja pe MBP-ul meu luat din ianuarie am deja 436 cicluri, folosit zi de zi. Oricum ce e apple tot apple ramane.Cel mai bine e sa iei apple, parerea mea.

 6. @ionut: eu folosesc iStatNano – un dashboard widget care iti da tot felul de info despre sistem. dar System Profiler din OS X are la capitolul Power tot ce-ti trebuie.

 7. Google! Se schimba nregimul de lucru, intr-un nivel inferior al procesorului, ca asa vrea Apple. E veche povestea, se stia!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*