10 ani de la lansarea Chrome. Browser-ul și-a schimbat fața odată cu versiunea 69

Google Chrome

Îți vine să crezi că au trecut deja 10 ani de la lansarea Chrome? Browser-ul oferit de Google a fost alternativa cea mai bună pentru Internet Explorer și ușor-ușor ne-a făcut să uităm de Firefox. Acesta este video original de lansare, de la Google.

Pe 1 septembrie 2008 eu îmi instalam Chrome și începeam să-l folosesc.

Eu recunosc că de cel puțin 2 ani lucrez pe Safari. Am făcut trecerea asta pentru că, atunci când deschideam Chrome, vedeam mereu cum îmi pornește cooler-ul de la laptop.

Chrome este însă un browser foarte bun, așa că el nu a dispărut niciodată de pe Mac-ul meu.

Cum arată noul Chrome

Well… seamănă mult cu Firefox. Sau, cel puțin, cu ceea ce știam eu că arată a Firefox ultima dată când l-am folosit. Tab-urile nu mai sunt cu colțuri oblice, ci drepte și puțin rotunjite. Așa este tab-ul activ. Cele inactive nu se văd deloc, ci au doar o liniuță verticală pentru delimitare.

O pagină nouă deschisă are căsuța de Google Search proeminentă și sub ea sunt câteva cerculețe cu site-urile cele mai vizitate. Apropo, eu am instalat o extensie care îmi arată un tab nou gol / alb.

Poza ta de profil, dar și datelele de securitate (parole, carduri, etc.) sunt într-un cerculeț situat în dreapta omni-bar-ului.

Feeling-ul în folosirea Chrome

Sunt convis că nu e o problemă de la computerul meu, pentru că pe Safari nu pățesc asta, dar Chrome îmi pornește imediat ventilatoarele de la laptop.

Îmi place la noul Chrome că browser-ul dispare în peisaj și paginile sunt cele care ies în evidență. În plus, Facebook și alte site-uri parcă se mișcă mai repede pe el.

Nu-mi place… tot chestia de mai sus. Asta nu e neapărat bine pentru un utilizator discromat (cum sunt eu). Poate era nevoie de puțin contrast.

Mi-am propus să folosesc mai des Chrome. Știu că mulți developeri fac site-urile pentru el și atunci mă aștept să văd mai puține bug-uri.

L-ai folosit? Cum îți place? Discutăm în comentarii sau pe noua pagină de Facebook a boio.ro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*