10 ani de la lansarea Chrome. Browser-ul și-a schimbat fața odată cu versiunea 69

Google Chrome

Îți vine să crezi că au trecut deja 10 ani de la lansarea Chrome? Browser-ul oferit de Google a fost alternativa cea mai bună pentru Internet Explorer și ușor-ușor ne-a făcut să uităm de Firefox. Acesta este video original de lansare, de la Google.

Pe 1 septembrie 2008 eu îmi instalam Chrome și începeam să-l folosesc.

Eu recunosc că de cel puțin 2 ani lucrez pe Safari. Am făcut trecerea asta pentru că, atunci când deschideam Chrome, vedeam mereu cum îmi pornește cooler-ul de la laptop.

Chrome este însă un browser foarte bun, așa că el nu a dispărut niciodată de pe Mac-ul meu.

Cum arată noul Chrome

Well… seamănă mult cu Firefox. Sau, cel puțin, cu ceea ce știam eu că arată a Firefox ultima dată când l-am folosit. Tab-urile nu mai sunt cu colțuri oblice, ci drepte și puțin rotunjite. Așa este tab-ul activ. Cele inactive nu se văd deloc, ci au doar o liniuță verticală pentru delimitare.

O pagină nouă deschisă are căsuța de Google Search proeminentă și sub ea sunt câteva cerculețe cu site-urile cele mai vizitate. Apropo, eu am instalat o extensie care îmi arată un tab nou gol / alb.

Poza ta de profil, dar și datelele de securitate (parole, carduri, etc.) sunt într-un cerculeț situat în dreapta omni-bar-ului.

Feeling-ul în folosirea Chrome

Sunt convis că nu e o problemă de la computerul meu, pentru că pe Safari nu pățesc asta, dar Chrome îmi pornește imediat ventilatoarele de la laptop.

Îmi place la noul Chrome că browser-ul dispare în peisaj și paginile sunt cele care ies în evidență. În plus, Facebook și alte site-uri parcă se mișcă mai repede pe el.

Nu-mi place… tot chestia de mai sus. Asta nu e neapărat bine pentru un utilizator discromat (cum sunt eu). Poate era nevoie de puțin contrast.

Mi-am propus să folosesc mai des Chrome. Știu că mulți developeri fac site-urile pentru el și atunci mă aștept să văd mai puține bug-uri.

L-ai folosit? Cum îți place? Discutăm în comentarii sau pe noua pagină de Facebook a boio.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*