Ziare – in cautarea (disperata a) cititorilor

primesc pe adresa de mail de la munca, in fiecare zi, citeva compilatii de stiri din Romania. sunt deja celebrele stirinewznoutatiziare.ro pe care in mod obisnuit le consider spam. De fiecare data ma distreaza citeva lucruri. astazi am observat amanunte noi, care nu arata decit disperarea jurnalistilor.

pe de o parte avem de-a face cu “indeminarea jurnalistica” a celor care aduna articolele. subiectul mailului trebuie sa atraga. altfel, fiecare om normal l-ar sterge din prima sau s-ar dezabona dupa primele astfel de spam-mailuri. Asa ca omul ales sa puna titluri isi face bine treaba. Marea problema e ca, uneori, articolul mentionat in “Subiect” e ascuns in lista cu “Alte articole…” de la final. Asta daca nu uita indivizii sa-l includa. Mda, se mai intimpla…

Astazi am gasit o strategie pe care nu o vezi decit in blogosfera. Prima reactie a fost una de apreciere, urmata la scurt timp de dezgust. Cum isi permite ditamai ziarul sa puna titluri scrise parca de computer, intr-o incercare disperata de a atrage cititori de pe Google.

Povesti de genul “cum sa iei imprumut de la banca cu dobinda foarte mica” (asta ca sa nu indic titlul exact pe care l-am citit azi intr-un mare cotidian economic) mi se par cel putin jenante. Tilul dat ca exemplu, mai sus totusi o logica. Dar articolul despre care vorbesc nu era decit o jalnica tentativa de a atrage cititori de pe motoarele de cautare, atunci cind nimeni nu iti mai cumpara ziarul sau viziteaza site-ul.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*