WTF of the day – gandacii comandati prin radio

A venit si momentul pe care il asteptam cu totii. Sau cel putin credeam ca se va intimpla odata: inginerii de la Universitatea California au creat gandaci-roboti care pot fi controlati sa urmeze comenzi simple.

Receiverul radio si stimulatorii neuro-musculari sunt implantati in gandac inca de cind acesta e in stadiul de Pupa. Asadar, gangania creste cu cip-ul implantat si invata sa raspunda la toate comenzile si sa le ia ca pe unele firesti.

In momentul de fata poate fi controlat zborul gandacului, miscari dreapta-stanga si chiar comenzi de ridicare a unor mici greutati (cum ar fi o camera video). Gangania nu stie sa zboare cu spatele, dar poate fi facuta sa vireze stinga si apoi sa se intoarca acasa.

Echipa de developeri sustine ca vrea sa lucreze si la alte insecte-cyborg: fluturii, libelulele, greierii sunt numai citiva dintre candidatii ideali. [via]

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*