vodafone pe roaming in USA

mi se intimpla o chestie tare ciudata cu telefonul si la cit de bune sunt serviciile vodafone romania inclin sa cred ca totul se intimpla din cauza lor.

folosesc pe iPhone 2 cartele sim: una de t-mobile si cea de vodafone- in roaming care merge tot pe reteaua t-mobile. cind am in telefon cartela de t-mobile semnalul e full si totul merge ok.

in schimb, cind am in telefon cartela de vodafone semnalul scade la jumatate si citeodata dispare de tot… mda, serviciile romanesti merg la fel de prost oriunde in lume…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

6 Comments

 1. Intamplator lucrez in domeniu(nu la voda dar pe-aproape)si cam de asta ma ocup eu(reprezentant serviciu clinti pentru servicii).Parerea mea ar fi ca problema nu este de la Vodafone.In momentul in care se incheie un acord de roaming cu o companie din afara Romaniei(mai ales o retea din USA)acea retea isi poate alege la bunul plac anumite conditii prin care utilizatorul de cartela externa(voda in cazul tau)poate folosi tehnologia lor.Faptul ca ei dau semnal cu tzaraita e ceva destul de simplu(si firesc).Doar n-o sa lase pe cineva care nu le aduce profit mare sa aiva parte de servicii bune.Am intalnit milioane de astfel de cazuri.De exemplu am avut clienti care puteau suna sau trimite sms in roaming doar in anumit interval orar…altii care aveau parte selectiv de servicii.Nu se complica nimeni sa ofere servicii de calitate unei mici retele ca Voda RO(chiar dc in lume vodafone e companie destul de renumita nu are nici o legatura cu ce e in afara tarii).Si inca ceva…esti fericit ca Voda RO are acord de roaming si asa.Altii nici de asta n-au parte.Iti recomand sa cauti si alta retea poate gasesti ceva de calitate din punct de vedere al roamingului.

 2. @duxx: m-as mira ca t-mo sa limiteze puterea semnalului pt alti operatori. pina la urma ajung si la ei o parte buna din venituri…

  si daca tot a venit vorba de asta.. vodafone ro nu stie sa raspunda la mailurile trimise iar serviciile lor oferite clientilor in roaming sunt f slabe ca sa nu zic inexistente.
  mai e nevoie sa amintesc ca orice sms trimis de ei (ma refer la spam-uri gen – descarca jocu x de pe vodafone live) este taxat la supra-pret. mie imi creste factura doar pt ca nu pot sa dezactivez acele spam-sms-uri…

 3. Pana acuma am crezut ca sunt eu nebun dar vad ca nu sunt singurul. Eu lucrez pe un vas de croaziera si am o cartela de Orange de acasa si un Tmobile. Cu cartela de Tmobile am semnal in cabina 1-2 bare, daca pun cartela de Orange zice No Service. Inclin sa cred ca operatorul poate controla in functie de utilizator calitatea semnalului de care are parte.
  Referitor la spam-sms-urile care le primesti, la o zi dupa ce am activat cartela de Tmobile, nici nu apucasem sa dau numarul cuiva am inceput sa primesc mesaje despre locuri de intalniri, oferte promotionale si alte prostii. Am mers la magazin inapoi si tipa imi zice ca e din cauza ca m-am abonat la servicii online care fac oferte de genul asta. Am incercat sa ii explic ca de abia am cumparat cartela si ca nu am dat numarul nimanui dar nu avea nici o treaba cu ce ii ziceam eu … Mi-a zis ca singura posibilitate sa scap de mesaje e sa schimb numarul de tel…

 4. Nu cred ca se taxeaza sms-urile la primire, mai ales cele de genul specificat de tine.
  Probleme au fost in roaming de date in weekendul acesta dar doar pe apn-ul BlackBerry.net.
  Tind sa ii dau dreptate lui Duxx cu alocarea de “felie” de retea sim-urilor aflate in Roaming, in rest se foloseste reteaua in care esti localizat si nu cea din tara. Sunt doar niste rutari si atata tot.

 5. Despre partea cu semnalul ti-o spun “as a fact” .Cunosc pt ca de asta ma ocup.Oricum nu are cum sa fie de la Voda atata timp cat tu de fapt cand esti in roaming folosesti toata tehnologia si aparatura celor de la t-mo.Semnalul practic ti-l dau ei pentru ca te conectezi la celulele (antenele) lor si apoi ei trimit informatia catre voda.Cat despre mesajele lor de tot rahatul asta e grava…intr-adevar nu cred ca se pot dezactiva dar poti sa incerci un black-list.Sa vezi daca utilizarea unui black-list te scuteste automat si de costuri.

 6. salutsalut

  am vazut articolul acesta si cred ca aici ar fi potrivit sa postez si eu o problema pe care o am mereu cu cei de la Vod?-Telefon, desi ultimele posturi sunt cu destul de mult timp in urma :D

  sunt navigator si de cate ori ajung cu nava la Constanta in rada (adica pe la vreo 5 mile de tarm, nu cunosc dispunerea celulelor lui Voda dar pot sa aproximez) vreau sa va spun ca semnalul este de toata jena. abia reusesti sa te intelegi iar convorbirea se intrerupe de ai impresia ca o face cineva intentionat. si spun toate astea deoarece in roaming datele problemei stau cu totul si cu totul altfel: am avut convorbiri de o calitate foarte buna si la 15 mile de tarm. nu vreau sa spun mai mult ca sa nu par nu stiu cum si vorbesc aici de grecia, turcia, rusia, ucraina etc

  ei bine, cum e posibil asemenea lucru ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*