ViewSonic colaborează cu TÜV SÜD în vederea testării unei funcții pentru monitoare destinate utilizatorilor care suferă de discromatopsie

ViewSonic colaborează cu TÜV SÜD în vederea testării unei funcții pentru monitoare destinate utilizatorilor care suferă de discromatopsie

ViewSonic Corp., lider global pe piața soluțiilor de afișare și TÜV SÜD, organizația de experți în siguranță și calitate de renume mondial, au anunțat primul procedeu de testare a funcției pentru utilizatori cu discromatopsie integrate în monitoare, definind astfel o nouă metodă de testare pentru industria de echipamente electronice. Funcția dezvoltată de ViewSonic pentru utilizatorii cu discromatopsie conține două moduri – modul de filtrare a culorilor, destinat utilizatorilor cu deficiențe în deosebirea culorilor și modul simulare, pentru creatorii de conținut care doresc să ofere utilizatorilor cu discromatopsie cea mai bună experiență vizuală. Această funcție este oferită de monitoarele profesionale ViewSonic ColorPro VP2468a, VP2768a și VP3481a.

“ViewSonic se bucură că a putut colabora cu TÜV SÜD pentru dezvoltarea acestei metode inovatoare de testare. Suntem, de asemenea, mândri de pașii făcuți în direcția îmbunătățirii experienței vizuale asigurate la redarea de conținut media de înaltă rezoluție”, a spus Bonny Cheng, COO la ViewSonic, completând: “Viziunea ViewSonic pentru gama ColorPro nu se limitează la reprezentarea fidelă a culorilor, ci vine și în ajutorul utilizatorilor care nu pot distinge corect culorilor. TÜV SÜD a testat riguros monitoarele ViewSonic prevăzute cu funcție pentru utilizatori cu discromatopsie, incluzând confirmarea recunoașterii culorilor, soluția software de filtrare a culorilor și instrumentul de simulare a culorilor, cu scopul punerii la punct a unei metode calitative de testare pentru întreaga industrie.”

“TÜV SÜD se axează pe furnizarea de soluții de siguranță, securitate și sustenabilitate în cadrul organizațiilor. TÜV SÜD și ViewSonic și-au asumat rolul de lideri în definirea unui nou set de metode de testare a compatibilității monitoarelor cu funcțiile dedicate utilizatorilor cu deficiențe în distingerea corectă a culorilor. Această abordare revoluționară are rolul de a garanta că utilizatorii beneficiază de cea mai bună experiență vizuală. Este o premieră pentru orice marcă de monitoare și ne bucurăm de colaborarea cu ViewSonic pentru dezvoltarea unei astfel de funcții inovatoare”, a spus Alex von Mylius, Product Certification Director la TÜV SÜD, departamentul Global Product Service.

Subiecții de test cu deficiențe în deosebirea culorilor au fost selectați de TÜV SÜD cu ajutorul testului cromatic Munsell 100, care identifică zonele de confuzie a culorilor (protanopie, deuteranopie sau tritanopie). Aceștia au testat apoi monitoarele ViewSonic cu soluția software exclusivă concepută pentru această afecțiune. Spre deosebire de metoda tradițională, care presupune modificarea generală a combinației de culori, algoritmul ViewSonic modifică majoritatea culorilor ce nu pot fi deosebite de utilizatorii cu o astfel de problemă. Rezultatul testului a confirmat că soluția ViewSonic mărește abilitatea acestora de a recunoaște diferența dintre culori, de la 70-75% (în medie) la 90%.

Crearea unei experiențe vizuale pentru utilizatorii cu deficiențe în deosebirea culorilor

Modul de filtrare a culorilor a fost conceput pentru utilizatorii cu deficiențe în deosebirea culorilor și le permite acestora să vadă imaginile cu distingere culorilor mult îmbunătățită. Această funcție poate fi activată prin intermediul vDisplayManager și oferă două niveluri: normal și avansat. Ambele niveluri le permit utilizatorilor cu deficiențe în deosebirea culorilor să ajusteze modul de afișare, pentru a obține o vizibilitate mai bună a culorilor și pentru a identifica mai corect o gamă largă de conținut grafic colorat. Setarea avansată poate fi utilizată și pentru a ajusta nivelul de contrast și pentru a alege acele filtre care îi asigură utilizatorului cea mai confortabilă experiență vizuală.

Cel de-al doilea mod, de simulare a deficienței în deosebirea culorilor, le permite designerilor să vizioneze propriile creații așa cum ar fi ele percepute de utilizatorii cu o astfel de problemă și să le ajusteze în consecință. Această tehnologie inovatoare le oferă avantaje uriașe creatorilor de conținut, designerilor, profesorilor, îndeosebi celor din ciclul preșcolar, precum și tuturor utilizatorilor cu deficiențe în deosebirea culorilor. Aceștia din urmă pot beneficia de o experiență vizuală mult mai potrivită pentru ei atunci când conținutul este creat folosind modul simulare.

Funcția pentru utilizatorii cu deficiențe în deosebirea culorilor este acum oferită de monitoarele ViewSonic profesionale din gama ColorPro – VP2468a, VP2768a și VP3481a. Familia ColorPro reprezintă soluția ideală pentru activitățile de creație, precum fotografia, designul și editarea video. Ele asigură reproducție fidelă a culorilor, imagini realiste cu culori la standardele actuale din industrie, precum sRGB, calibrare și uniformitate.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*