Deutsche Telekom și Microsoft redefinesc parteneriatul pentru a oferi experiențe de cloud computing de înaltă performanță

Deutsche Telekom și Microsoft redefinesc parteneriatul pentru a oferi experiențe de cloud computing de înaltă performanță

Grupul Deutsche Telekom și Microsoft Corp. anunță o extindere a parteneriatului lor, care va ajuta companiile de toate dimensiunile să-și accelereze inițiativele de cloud și transformare digitală.

Pentru multe companii, cloud-ul reprezintă o oportunitate de a reduce costurile IT, de a crește flexibilitatea și de a accelera inovația. Cu toate acestea, pentru a profita din plin de cloud computing, este nevoie de o rețea de înaltă performanță, care să poată fi adaptată pentru a satisface cerințele tehnologice în creștere. Prin combinarea capabilităților de cloud și AI ale Microsoft cu serviciile de telecomunicații și Cloud Migration Framework de la Deutsche Telekom, clienții vor putea să își mărească productivitatea, să realizeze operațiuni mai rapide și mai eficiente.

”Am convenit asupra cadrului pentru creșterea strategică comună pe termen lung, alături de partenerul nostru Microsoft. Suntem încântați. Acest parteneriat ne va permite să îmbunătățim serviciile oferite clienților noștri. De asemenea, ne vom sprijini reciproc în procesul de digitalizare și dezvoltare a rețelei”, a spus Adel Al-Saleh, membru în Consiliul de Administrație al Deutsche Telekom și CEO al T-Systems.

”Transformarea digitală nu a fost niciodată mai urgentă. Știm că următorul deceniu de performanță economică pentru fiecare afacere, fie ea mare sau mică, va depinde de investițiile digitale realizate astăzi”, a declarat, la rândul său, Jean-Philippe Courtois, vicepreședinte executiv și președinte Microsoft Global Sales, Marketing and Operations. ”Prin acest parteneriat strategic, care combină puterea rețelei Deutsche Telekom și a cloud-ului Microsoft, clienții vor beneficia de mai multe oportunități de a deveni mai puternici, de a accelera inovația și, în cele din urmă, de a avea succes”.

Infrastructură cloud de încredere pentru accelerarea inovației în afaceri

Livrarea de aplicații software sigure și puternice necesită o infrastructură IT modernă. Pentru a accelera inovația în afaceri, Deutsche Telekom intenționează să migreze majoritatea sarcinilor interne de lucru IT către public cloud până în 2025, iar Microsoft Azure reprezintă un pilon principal al acestei strategii. Prin intermediul unui program de instruire la nivelul întregii companii, mii de angajați Deutsche Telekom vor învăța cum să maximizeze beneficiile Azure.

Mutarea modului de lucru în cloud este una dintre zonele vizate ale parteneriatului. Din punct de vedere istoric, mainframe-urile au fost concepute ca servere de mari dimensiuni pentru a rula operațiuni online cu volum mare și procesare în serie. Folosind mainframe-uri bazate pe cloud, companiile pot furniza servicii noi pe baza cerințelor în continuă evoluție ale clienților, fără a moderniza hardware-ul vechi. Aceasta înseamnă că firmele pot avea continuitate în afaceri și eficiență energetică, reducând în același timp costurile hardware și cele operaționale.

Telekom le va oferi, de asemenea, clienților săi acces direct în cloud-ul Microsoft prin Azure xpressRoute, care va răspunde mai bine nevoilor colaboratorilor.

Permiterea colaborării digitale și eficientizarea operațiunilor comerciale

Pentru a ajuta oamenii și companiile să fie mai conectați și mai productivi de oriunde, Telekom va oferi Microsoft 365, inclusiv Microsoft Teams. Ca parte a acestei înțelegeri, cele două companii au început un proiect pentru școlile germane de schimbare a modului tradițional de lucru în educație, permițând învățarea de la distanță prin infrastructură IT bazată pe cloud, dispozitive moderne și aplicații de productivitate și colaborare în cloud, parte din Microsoft 365.

Pentru a beneficia de avantajele cloud computing-ului pentru procesele critice aferente afacerilor, cum ar fi planificarea resurselor întreprinderii și gestionarea lanțului de aprovizionare, Telekom își sprijină clienții prin mutarea mediilor SAP către Azure. Soluțiile SAP pe Azure oferă securitate avansată, continuitatea afacerii și reduc cheltuielile hardware, oferind un avantaj start-up-urilor și organizațiilor de mici dimensiuni.

Accelerarea inițiativelor cloud: evaluare, migrație, servicii

T-Systems, divizia de servicii IT&C a Deutsche Telekom la nivel global, a migrat și a gestionat în siguranță aplicații la scară largă și sarcini de lucru critice. Având Azure ca platformă cloud preferată pentru anumite zone de soluții, T-Systems oferă aceste capabilități companiilor din toate industriile, astfel încât să poată valorifica la scară globală, securitatea și ultimele progrese fără ca firmele să fie nevoite să gestioneze instalarea și mentenanța.

Companiile mici și mijlocii vor beneficia de aceste oferte, urmând să se concentreze pe competențele lor de bază, fără să mai aloce resurse și cunoștințe specifice.

Telekom și Microsoft vor colabora îndeaproape pentru a continua să răspundă nevoilor de conformitate și cerințelor de reglementare europene.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*