Videoconferinta – si chiar vrei sa te vada?

Vad ca din ce in ce mai mult lumea bate moneda pe Video chat si video-conferinta. “Cum??? iPad nu are front-facing camera? Nu-l iau!”

Am auzit o gramada de persoane care fac asemenea afirmatii. Si de fiecare data cind le aud, imi aduc aminte zambind de o colega, care prin 2004 avea telefon cu 3G. Am intrebat-o ce inseamna si ce stie sa faca si a balbait ceva de genul “pai, uite are o camera in fata si una in spate si poti sa faci video-conferinte cu cine vrei tu”.

“Cu cine vrei tu…” care are un telefon cu 3G si camera in fata. Pe vremea aia insa, ii numarai pe degete pe cei care aveau asa ceva. Ca sa nu mai zic ca acoperirea 3G era aproape inexistenta.

Adusa in prezent, discutia nu s-a schimbat prea mult. Chiar ai nevoie de video-conferinta? Chiar vrei sa te vada seful cind esti intr-un bar si nu semnezi contractele pentru care, de fapt, plecasei de la birou?

Nu am simtit niciodata nevoia sa am optiune de video-conferinta pe telefon, insa ii vad utilitatea in alte situatii. Si toate sunt legate de afaceri. Exista o mana buna de aplicatii online si website-uri care iti ofera o jucarie noua: asistenta de la distanta. In USA au devenit populare povestile cu firmele care scutesc o gramada de bani pentru ca nu isi mai trimit oamenii la mii de kilometri distanta si nu mai sunt obligate sa plateasca hotel, cazare, mancare pentru delegatia lui John.

Videoconferinta nu e singura solutie, unii angajati pot lucreze de la distanta prin VPN, si in functie de gradul de complexitate al impartirii geografice al unei companii, si infrastructura sa tehnica poate fi foarte complexa.

Am observat ca Romtelecom devine un furnizor din ce in ce mai puternic pe spatiul asta. Programul Cost Consultancy ofera firmei asistenta gratuita in gasirea solutiei celei mai bune in ceea ce priveste pachetele de voce, internet, securitate IT si sisteme de videoconferinta. Firmele medii si mari pot sa primeasca recomandari personalizate din partea Romtelecom Bussiness Solutions.

In plus, Romtelecom tocmai a primit certificarile Gold si Master Managed Services Provider din partea Cisco, ceea ce presupune un nivel ridicat de calitate al solutiilor avansate de comunicare: portofoliul Romtelecom fiind extins pentru a putea asigura orice serviciu, de la telefonia IP sau videoconferinte, la servicii de gazduire.

Romtelecom anunta ca este singurul furnizor de servicii din Sud-Estul Europei cu acest nivel de certificare, ceea ce e un lucru important, avand in vedere ca e o companie romaneasca. Sa fie asta inceputul unei noi ere in serviciile romanesti? Certificarea la standarde internationale?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Inainte de iPhone am avut un telefon 3G cu camera frontala.
    O singura data am folosit apel video (costurile apelului si calitatea video lasau de dorit acum 3 ani).
    O camera frontala, pe iPhone de exemplu, mi-ar fi utila pentru autoportrete si video pe Skype/YahooMess.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*