Cifre puse in context

Cristian Manafu preia o informatie aparuta in presa internationala si ne spune ca Samsung Galaxy S III a depasit, in vanzari, iPhone 4S in luna august.

Ceea ce uita si Cristian (si altii) sunt doua mici amanunte:

1. Cifrele prezentate sunt estimari facute de un analist care a verificat stocurile din magazinele de telefoane mobile din US pentru Galaxy S3. Nu cifre oficiale.

2. Cifrele se refera doar la luna august. Adica o luna cind iPhone 4S este pe piata de 11 luni si Galaxy S3 doar ce a fost lansat si promovat la greu.

5 Comments

  1. Ma bucura feedback-ul tau. Sunt adevarate ambele puncte (to a certain extent), insa tocmai asta e frumos acum: ca punem in contextul pe care il dorim informatii care sunt furnizate din surse neoficiale sau independente si incercam sa ducem discutia intr-o anume directie. Asta e frumusetea in blogging si stim asta pentru ca ne plac reactiile in comentarii si pe bloguri.

  2. @CM not! Cum ar spune amicii de peste ocean! Ceea ce spui tu foarte frumos și corect gramatical se traduce mai simplu în : exact așa se vehiculează informații eronate și se manipulează publicul. Și aici mă refer la alte spețe și la alte surse care își spun blogger-i doar pentru că au un domeniu cumpărat pe undeva și se pricep să dea copy / paste. Să ne înțelegem: nici nu polemizez pe marginea celor de mai sus, nici nu te așez în aceeași categorie :)

  3. Eu nu inteleg de ce aproape toata lumea compara iphone 4S cu samsung galaxy S3.Iphone 4S e pe piata de aproape un an de zile.si mai ales acum cand se anunta Iphone 5 e normal sa le scada putin vanzarile pt k multi asteapta sa achizitioneze acest iphone 5 care se poate compara cu galaxy S3(care e pe piata de 2-3 luni).

  4. @Alexandru – se compara 4S cu S3 din simplul motiv ca nu au cu ce altceva sa compare. Cand o sa apara 5-ul o sa fie comparat cu el. O sa vedem filmulete cu telefoanele cazand de la diferite inaltimi, filmulete cu timpul de boot,etc

  5. Mircea, citesc acum o carte despre blogging in US. O sa pun niste chestii din ea pe blog. Ideea de baza e ca apar o serie de informatii din diverse surse. Unele mai grele, altele necunoscute. In acest moment, ne-am indepartat mult de jurnalismul adevarat si preluam destul de usor informatiile.

    Eu am pus cap la cap informatii din diverse surse, preluate de bloguri sau site-uri recunoscute. Fara a avea intentia de a avea dreptate. De altfel, mi-a dorit mai degraba sa creez o dezbatere pe marginea acestei rivalitati.

    Si cumva au aparut reactii, dovada si acest post in care comentam acum.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*