Cifre puse in context

Cristian Manafu preia o informatie aparuta in presa internationala si ne spune ca Samsung Galaxy S III a depasit, in vanzari, iPhone 4S in luna august.

Ceea ce uita si Cristian (si altii) sunt doua mici amanunte:

1. Cifrele prezentate sunt estimari facute de un analist care a verificat stocurile din magazinele de telefoane mobile din US pentru Galaxy S3. Nu cifre oficiale.

2. Cifrele se refera doar la luna august. Adica o luna cind iPhone 4S este pe piata de 11 luni si Galaxy S3 doar ce a fost lansat si promovat la greu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

  1. Ma bucura feedback-ul tau. Sunt adevarate ambele puncte (to a certain extent), insa tocmai asta e frumos acum: ca punem in contextul pe care il dorim informatii care sunt furnizate din surse neoficiale sau independente si incercam sa ducem discutia intr-o anume directie. Asta e frumusetea in blogging si stim asta pentru ca ne plac reactiile in comentarii si pe bloguri.

  2. @CM not! Cum ar spune amicii de peste ocean! Ceea ce spui tu foarte frumos și corect gramatical se traduce mai simplu în : exact așa se vehiculează informații eronate și se manipulează publicul. Și aici mă refer la alte spețe și la alte surse care își spun blogger-i doar pentru că au un domeniu cumpărat pe undeva și se pricep să dea copy / paste. Să ne înțelegem: nici nu polemizez pe marginea celor de mai sus, nici nu te așez în aceeași categorie :)

  3. Eu nu inteleg de ce aproape toata lumea compara iphone 4S cu samsung galaxy S3.Iphone 4S e pe piata de aproape un an de zile.si mai ales acum cand se anunta Iphone 5 e normal sa le scada putin vanzarile pt k multi asteapta sa achizitioneze acest iphone 5 care se poate compara cu galaxy S3(care e pe piata de 2-3 luni).

  4. @Alexandru – se compara 4S cu S3 din simplul motiv ca nu au cu ce altceva sa compare. Cand o sa apara 5-ul o sa fie comparat cu el. O sa vedem filmulete cu telefoanele cazand de la diferite inaltimi, filmulete cu timpul de boot,etc

  5. Mircea, citesc acum o carte despre blogging in US. O sa pun niste chestii din ea pe blog. Ideea de baza e ca apar o serie de informatii din diverse surse. Unele mai grele, altele necunoscute. In acest moment, ne-am indepartat mult de jurnalismul adevarat si preluam destul de usor informatiile.

    Eu am pus cap la cap informatii din diverse surse, preluate de bloguri sau site-uri recunoscute. Fara a avea intentia de a avea dreptate. De altfel, mi-a dorit mai degraba sa creez o dezbatere pe marginea acestei rivalitati.

    Si cumva au aparut reactii, dovada si acest post in care comentam acum.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*