Unde mergi ca să… nu găsești un produs? Scurtă poveste despre eMag

Logo eMAG
Logo eMAG

Am mers la București și am rămas fără încărcător auto pentru telefonul mobil. Cred că s-a ars. Mi-am dat seama când mai aveam 30% din bateria telefonului și mai aveam de străbătut un oraș pe care nu îl știam deloc așa că Google Maps, Messengerul și telefonul îmi erau tare necesare.

Unde poți să găsești la ora 9 dimineața un încărcător USB? La eMag, mi-am zis și am căutat cel mai apropiat magazin al lor. Era la 6 km și, cu toate că traficul mă împiedica să ajung acolo mai repede de jumătate de oră, am decis să urmez traseul.

Am ajuns la un showroom Emag de pe lângă Administrația Piețelor Sectorului 6. Am urcat la etaj și am dat de un magazin cu o singură angajată plictisită la biroul de informații. Femeia încerca să convingă un client cu iPhone cumpărat de la ei că nu poate să-l repare și îl trimitea la Depanero. Omul părea disperat că nu poate să rămână fără telefon pentru câteva zile, așa că discuția absurdă a continuat vreme de câteva minute. Nu aveam timp să aștept, așa că am luat decizia să mă adresez direct unui angajat găsit la raft. A fost o idee bună pentru că omul, imediat ce i-am zis ce vreau, a și pus mâna pe un computer și m-a ajutat.

Căutam un încărcător de telefon, cu mufă USB (pentru că am mereu un cablu Lightning – USB la mine). Angajatul eMag nu a înțeles inițial și m-a întrebat pentru ce fel de telefon îmi trebuie încărcătorul. Îl lămuresc că nu-mi trebuie decât mufa USB, fără cablu și găsește piesa imediat:

“Îl comandați acum și veniți mâine la ora…”

De parcă eu aveam de stat două zile în București până vine încărcătorul… Produsul nu era în stocul magazinului. Zic să căutăm unul cu cablu încorporat. Guess What? În ditamai showroom-ul eMag nu exista nici așa ceva. Oare cum poți să te numești ShowRoom eMag, să ai ditamai departamentul de produse Apple și nici acolo, nici în tot magazinul să nu găsești un amărât de încărcător USB?

Angajatul, amabil, m-a îndrumat să merg la un magazin de dealer Vodafone și mi-a și explicat cum să ajung la el. Zece minute mai târziu am cumpărat (la suprapreț) un încărcător uriaș cu 2 mufe USB. E alb, urât, mare, dar mi-a încărcat telefonul până acasă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

7 Comments

  1. Adrian cum intrii în București ai direct auchan. Parcare, USB, casa și terminai în 10 min. Ăștia sunt o glumă ca și magazine.

  2. Mai repede gaseai intr-o statie de metrou decat in showroom :)
    Sunt tare curios daca la eMag in Constanta au.

  3. @Mihai: si eu sunt curios daca la Constanta gasesc asa ceva. Eu cred ca e o piesa elementara. Da, daca aveam nevoie de un frigider sau de un aparat de aer conditionat… eram constient ca nu il gasesc pe loc. Dar pentru chestii din astea marunte pe care oricine le poate cumpara pt ca are nevoie pe loc…

  4. @Adrian, am inteles si sunt de acord cu tine. Am fost si eu acum cativa ani in showroom eMag si n-am gasit ce-mi trebuia (ceva banal). Aparent nu s-a schimbat situatia…

  5. Nici nu se va schimba vreodata. Emag nu este BestBuy sau Fry’s si nici nu va fi. Sustin ce spunea altcineva mai sus, Auchan, Carrefour, etc. sunt cea mai buna varianta in acest caz.

  6. Emag de mult timp nu mai este preferatul meu. Vor sa fie cel mai mare supermarket online. Daca gasesti ceva online vandut de ei este ok, dar de mult timp au preturi mai mari decat la concurenta. Eu cumpar de ceva timp de la altex, au preturi mult mai bune si stocuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*