Un roman e mentionat de Apple in update-ul de securitate pentru iOS 7.1

Imi face placere sa vad ca pe lista problemelor de securitate rezolvate de Apple cu ocazia lansarii iOS 7 se afla si un roman. El este Bogdan Alecu, iar numele lui apare in clar, alaturi de site-ul sau m-sec.net.

SpringBoard Lock Screen

Available for: iPhone 4 and later, iPod touch (5th generation) and later, iPad 2 and later

Impact: A remote attacker may be able to cause the lock screen to become unresponsive

Description: A state management issue existed in the lock screen. This issue was addressed through improved state management.

CVE-2014-1286 : Bogdan Alecu of M-sec.net

Nu il cunosc pe Bogdan, dar merita toate aprecierile pentru realizarea lui. Bogdan Alecu se prezinta pe twitter ca fiind un “Independent security researcher”.

La fel de interesant, ca si evad3rs sunt mentionati in acelasi document pentru citeva dintre bug-urile descoperite (a se citi “Jailbreak pentru iOS 7″)

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. Eu cred ca cei care lucreaza peste ocean la Apple, Microsoft, Google, etc, nu sunt mai prejos nici cu munca dar nici cu banii…!

  2. Faptul ca un roman a descoperit un bug in SpringBoard nu inseamna ca romanii conduc *industria* IT.

    Inseamna ca incepem sa avem si noi competenta la nivel inalt in anumite tehnologii. Cat despre vandut ieftin, povestea e … cu doua taisuri ca sa zic asa.

  3. Ne putem bucura doar, însă așteptăm cu nerăbdare să ne aflăm și noi prin tările fruntașe în care Apple își lansează produsele.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*