Tutorial: upgrade la 2.1 si deblocare cu quickpwn

procesul este destul de simplu dar in celasi timp trebuie sa fii foarte atent. un pas gresit te poate costa sanatatea mintala a … telefonului tau.

Acesta este un tutorial de dificultate medie pentru oameni INTELIGENTI. citeste-l inainte sa te apuci de el. Nu intelegi ceva? mai bine nu te apuci sau intrebi pe cineva care se pricepe…

pasii de mai jos se refera la un iPhone classic care A FOST DEJA trecut prin WinPwn. vezi tutorialul pentru upgrade cu winpwn.

Pasul 1:

descarca quickpwn de AICI.

descarca firmware-ul 2.1 pentru iPhone Clasic

descarca bootloader-ele 3.9 si 4.6

fa upgrade la iTunes 8, quicktime, bonjour si alte jucarii Apple. cind ti se cere sa dai un restart, fa-o cu incredere.

Pasul 2:

ai deja cydia, nu? instaleaza “aptbackup” si foloseste-l (apesi doar butonul de back-up). mie nu mi-a folosit, dar exista informatii ca merge asa ca merita incercat.

conecteaza telefonul la PC si da un SYNC in iTunes. o sa dureze chiar si juma de ora. este OK. lasa-l sa-si faca treaba.

intra prin SSH fara Wifi si mergi la  folderul  /System/Library/PrivateFrameworks/MobileInstallation.framework/

fa un back-up la tot foderul.

Pasul 3:

(a) deschide iTunes (daca nu e deja deschis) si cu telefonul conectat la pc asteapta pina il vede. apoi apesi Shift+restore si cauti acel firmware descarcat la pasul 1. ai de asteptat pina la 15 minute. lasa-l sa-si faca treaba, chiar daca dureaza mai mult. Conteaza!

NU face restore la back-up-ul din iTunes INCA!

(b) cind s-a terminat deschide quickpwn 2.1 si urmeaza pasii de acolo. de fiecare data asteapta pina cind apare acel “V” de culoare verde.

– cind ti se cere sa dai browse cauta firmware-ul 2.1 descarcat la pasul 1.

– cind ajungi in ecranul cu cele 4 casute, bifeaza-le pe toate.

– urmeaza instructiunile de pe ecran pentru a pune telefonul in DFU Mode.

(partea funny e ca eu discutam cu cineva in momentul ala si nu le-am urmat intocmai. cu toate astea a mers brici. dar mai bine esti atent acolo, decit sa nu mearga ceva).

– vei vedea diferite mesaje si poze pe ecranul telefonului. lasa-l sa faca ce stie el mai bine. dureaza pina la 15 minute. e OK si mai mult. la final vei stii ca totul e OK cind iti apar icoanele pe telefon si vezi ca prinzi reteaua de telefonie mobila.

Pasul 4: e unul dintre cei mai importanti pasi. fa-l cu MARE atentie. te poate salva mai tarziu de batai de cap…

deschide cydia (daca nu ai icoana pe ecran inseamna ca nu l-ai bifat in quickpwn asa ca o iei de la inceput cu pasul 3b.) si descarca aptbackup, openSSH, 5 icon dock (daca l-ai avut inainte), BossTool si BossPrefs.

nu uita sa faci update la orice iti zice Cydia ca are nou.

Pasul 5:

deschide iTunes si seteaza telefonul ca pe unul nou. apoi alege pozele, muzica, contactele, video, aplicatiile si tot ceea ce vrei sa mai bagi in el si da un SYNC. poate sa dureze pina la 10 minute. e OK. lasa-l sa termine.

la final deschide aptbackup si apasa butonul de “restore” asta ar trebui sa-ti aduca vechile aplicatii din Cydia pe telefon.

daca nu le aduce… le descarci din nou din Cydia si gata. mie asa mi s-a intimplat. si asta din cauza faptului ca am preferat sa setez telefonul ca unul nou. e mai sanatos asa pt telefonul tau.

intra prin SSH fara WIFI in iPhone si fa pasii de AICI. se va dovedi folositor mai tarziu.

disclaimer: pasii de mai sus sunt ganditi cu ajutorul acestei pagini dar mai ales a Experientei personale.

ti-a iesit? lasa un comentariu mai jos. nu ti-a iesit? ia-o de la capat. trebuie sa mearga. e verificat 100%

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

  1. Ma chinui si eu dupa atatea lun sa fac upgrade de la 2.0.1 la 2.1.
    Ma blochez la inainte de pasul4: intru in QuickPwn, bifez ce trebuie, trec telefonul in DFU mode si nimic nu se intampla. In quickPwn imi apare in continuare: “Preparing your device” si pe telefon nu se intampla nimic. Si nici in quick. Vre-un sfat ? O explicatie ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*