Update: pentru cei care NU au Mac si vor un custom firmware 4.2.1, Fabian – un cititor boio.ro a postat un astfel de firmware gata facut. vezi detaliile la finalul postului.

DevTeam a lansat astazi noua versiune de ultrasn0w. Cu toate acestea, procedura de deblocare pentru iDevice-uri presupune asumarea unor riscuri. Nu-i asa ca iti doresti sa fi avut un telefon Factory Unlocked?

ATENTIE: pasii de mai jos nu sunt dificil de urmat, dar citeste-o de cite ori e nevoie inainte sa te apuci, ca sa intelegi ce ai de facut. O greseala mica precum un update direct in iTunes iti poate face telefonul nedeblocabil pe viata.

In acelasi timp, daca ai deja 4.1 si astepti sa iti deblochezi telefonul, asta e singura ta solutie.

Pwnage Tool 4.1.3 este deocamdata doar pentru Mac.

Pasul 1: Descarca firmware-ul 3.2.2 pentru iPad de aici. Este posibil sa dispara in curind, asa ca ar fi bine sa-l downloadezi si sa-l tii in computer. Stiu ca tu vrei sa deblochezi un iPhone, dar asta e primul pas.

Ideea este ca Exploitul pe care se bazeaza noua solutie de deblocare se afla doar in ultimul baseband pentru iPhone (06.15.00) si daca ai face update direct in iTunes nu vei putea sa activezi telefonul. DevTeam te ajuta sa faci un custom firmware pentru 4.1 care este exploitable si cu care poti apoi sa-ti jailbreakuiesti si deblochezi telefonul.

Pasul 2: Descarca “Pwnage Tool 4.1.3 Unlock Edition” de AICI apoi descarca firmware-ul 4.2.1 pentru iPhone-ul tau de AICI .

Pasul 3: Deschide Pwnage Tool pentru Mac, pune-l in Expert Mode si alege iPhone. Ti se va cere sa cauti in computer firmware-ul de iPhone – foloseste-l pe cel descarcat la pasul 2.

Pasul 4: De aici incepe partea mai complicata. In momentul acesta trebuie sa faci update de baseband. Asta e singura solutie prin care poti sa iti deblochezi iPhone, dar NU exista cale de intoarcere.

NU vei mai putea sa faci downgrade la un baseband normal de iPhone. Asta inseamna ca daca e ceva in neregula cu telefonul si esti nevoit sa il duci inapoi in magazin, NU mai poti sa-l faci ca nou si pierzi garantia.

Evident, daca depinzi de deblocarea cu Ultrasn0w nu prea mai conteaza o garantie pierduta in plus, nu?

In Pwnage Tool, cind esti intrebat daca vrei sa faci upgrade la baseband ii zici “Yes” si cind ti se cere sa cauti firmware-ul in computer alege-l pe cel de iPad – descarcat la Pasul 1.

Pasul 5: In Pwnage Tool, la pagina de optiuni alege “General” si nu uita sa bifezi – Activate the phone. Daca vrei sa pui si ceva in Cydia – surse sau aplicatii, nu strica. Nu stii despre ce e vorba? Mai bine nu alegi nimic.

Pasul 6: Apasa pe sageata din coltul dreapta jos si da-i “Build”. In citeva minute vei avea un Custom fimrware 4.2.1.

Pasul 7: de aici urmezi instructiunile din Pwnage Tool ca sa pui telefonul in DFU Mode. Apoi mergi in iTunes si apesi Option + Restore (mac) sau Shift + Restore (windows), cauti acel custom firmware si il lasi sa se duca pe telefon.

Te vei alege cu un iPhone jailbreakuit.

Pasul 8: Intra in Cydia si lasa-l sa-si faca toate update-urile, apoi da un restart la telefon. Deschide iar Cydia si cauta ultrasn0w. Il instalezi si te bucuri de un iPhone 3G sau 3GS deblocat.

Ai reusit? Lasa doua vorbe in comentarii.

Update 1: Fabian, unul dintre cititorii boio.ro intinde o mana de ajutor celor care nu au Mac. Custom Firmware-ul poate fi downloadat de AICI, iar detaliile sunt in comentariul lasat de el mai jos.

Update 2: DevTeam avertizeaza ca urmarea pasilor de mai sus duce, in cazuri izolate, la pierderea functionalitatii GPS pe telefon. NU Face update decit daca ai neaparat nevoie de el. DevTeam lucreaza la o solutie in sensul asta.