Tutorial: cum sa gasesti orice, imediat pe boio.ro

Exista momente in care iti doresti ca sa gasesti imediat informatia pe care ai vazut-o pe boio.ro. Nu mai stii titlul sau cind a fost publicata, asa ca solutia simpla este sa cauti pe site. Intri pe boio.ro, mergi la casuta de cautare din dreapta-sus si asa mai departe. Nu-i asa ca iti doresti o solutie mai simpla?

Daca raspunsul la intrebare e DA, atunci urmeaza pasii de mai jos. Ai nevoie doar de Firefox. Vestea buna e ca pasii merg cu orice site care are un motor de cautare, indiferent ca e vorba de Flickr, Amazon sau Apple

Pasul 1: esti pe boio.ro, in Firefox. mergi in casuta de cautare, da un click-dreapta si selecteaza “Add a Keyword for this search”.

Pasul 2: Ti se va deschide o fereastra precum cea de mai jos. Alege un nume. Ex: “boio.ro search”. Numele conteaza mult prea putin – te ajuta doar sa modifici ulterior setarile. Alege un folder unde sa salvezi Functia (poate sa fie intr-un folder gen Bookmarks Menu).

Apoi alege un keyword. Asta e chiar important. Poti sa pui ceva gen un simplu “b”. fara ghilimele.

Gata!

De fiecare data cind deschizi un Tab nou in Firefox, mergi in Address bar (sau apasa Ctrl+L, CMD+L pe Mac). Tastezi b urmat de un spatiu si cuvintul/cuvintele pe care vrei sa le cauti.

Exemplu: “b MacBook Pro”. si vei gasi imediat toate posturile despre MacBook Pro.

Repeta operatia de cite ori vrei cu orice alt site. Majoritatea merg. Alegeti un Keyword diferit, pe care poti sa-l tii minte usor. [via]

later edit: Nu strica sa folosesti un add-on precum Foxmarks sau Xmarks pentru a-ti sincroniza bookmark-urile pe toate computerele.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

 1. inca un motiv pt care firefox e mai bun.
  eu folosesc functia asta pt google, imdb, subtitrari si cam atat.
  mai e si optiunea de scurtaturi, sau cum se numeste, ca atunci cand tastezi g -> google, boio -> boio.ro
  poate scrii ceva si despre asta pt cei care nu stiu.

  Numai bine,
  Mihai

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*