TUTORIAL Cum să “forțezi” apariția noilor setări de la Vodafone pe iPhone: WiFi Calling, VoLTE

WiFi Calling e disponibil pe Vodafone. FOTO boio.ro
WiFi Calling e disponibil pe Vodafone. FOTO boio.ro

Am auzit mai mulți utilizatori de iPhone care se plângeau că nu beneficiează de noile setari ale rețele Vodafone. În special de WiFi Calling și de VoLTE.

Așa că am pregătit un scurt tutorial prin care să îți arăt pașii de urmat. Sunt simplu de făcut și nu implică un apel la *222 sau o vizită într-un magazin Vodafone.

  1. Verifică dacă ai un iPhone compatibil cu WiFi Calling și VoLTE. E destul de greu să nu ai un device compatibil pentru că acest lucru este posibil încă de la iPhone 5C. Asta înseamnă că orice iPhone modern poate fi folosit cu WiFi Calling. La VoLTE, teoretic, discutăm de telefoane de la iPhone 6 în sus.
  2. Conectează-te la WiFi și vezi dacă în Meniul Celullar / Mobile Data îți apare un submeniu de WiFi Calling. Dacă nu, treci la pasul următor. Nu e nevoie să mai spun că trebuie să fii la zi cu iOS, nu?
  3. Dă un restart telefonului tău și verifică din nou cele de la pasul 2. Tot nu apar? Treci mai departe.
  4. Intră în Settings – General – About și după câteva secunde vei vedea o fereastră pe care scrie: Network Provider Update. Ești întrebat dacă vrei să faci update la setarile de rețea. Apeși “Update” și totul durează câteva secunde.
iPhone - update operator. FOTO boio.ro
iPhone – update operator. FOTO boio.ro

5. Intri la Settings – Mobile Data – Wi-Fi Calling și apeși pe ON.

6. Intri la Settings – Mobile Data – Mobile Data Options – Voice & Data și bifezi “4G, VoLTE On”.

WiFi Calling pe iPhone
WiFi Calling pe iPhone. FOTO boio.ro

Asta e tot. Simplu, nu-i așa? Dacă tot nu merge, poți să resetezi setarile de rețea: Settings – General – Reset – Reset Network Settings.

Pentru a testa că WiFi Calling funcționează corect ai mergi într-o pădure unde nu ai semnal și… glumesc. Poți să faci asta de oriunde:

  1. Pui telefonul pe Mod Avion (Airplane mode), dar lași WiFi pornit și telefonul conectat la o rețea WiFi.
  2. Dai un telefon cuiva din agendă.

Vei vedea că în colțul stânga sus nu mai scrie numele rețelei Vodafone, ci “Vodafone WiFi Calling”, iar apelul funcționează normal.

Ți-a plăcut acest tutorial? Lasă un comentariu mai jos sau dă un LIKE Paginii oficiale de Facebook a boio.ro și un Share acestei postări.

Test WiFi Calling pe Vodafone România. FOTO boio.ro
Test WiFi Calling pe Vodafone România. FOTO boio.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. “ Conectează-te la WiFi și vezi dacă în Meniul Celullar / Mobile Data îți apare un submeniu de WiFi Calling. Dacă nu, treci la pasul următor. Nu e nevoie să mai spun că trebuie să fii la zi cu iOS, nu?”
    Am iPhone 11, ultimul update, am rețeaua Vodafone si nu am wi-fi calling. Cum iti explici?

  2. @Daniel: Anumite abonamente au probleme din cauza Vodafone. Suna la ei si le spui ce se intampla si ce ai facut. Iti vor debloca din contul de Vodafone situatia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*