“The Network” exista

In urma cu o 4 zile Emil Dragota a postat un mesaj pe Twitter.

Parerile de la toti cei mentionati au inceput sa curga. Eu i-am spus doar atit:

In Romania nu avem nevoie de un site pe care sa scriem impreuna. Fiecare tech – blogger cunoscut si care are ceva de spus in Romania este deja cunoscut pe blogul propriu de zeci de mii de oameni.

L-am intrebat pe Dan Dragomir ce parere are despre “The Network”. In felul asta, legatura invizibila dintre tech-blogurile romanesti a fost creata. Si, din intimplare, eu am botezat-o.

Dan Dragomir are dreptate cind spune ca exista citeva reguli minime care trebuie urmate de toti cei care fac parte din “The Network”.

– un minim efort de a ne citi reciproc blogurile, de a “vedea” acele articole pe care acum le ignorăm și scriem la noi pe aceeași temă (traducem din Engadget, deși bloggerul X din România era la fața locului);

– un minim efort de a ne promova reciproc review-urile și articolele bune (în loc să ne bârfim pentru că X a obținut primul un gadget la review). Un link relevant este un plus și pentru blogul tău;

Sunt chestiuni de bun-simt. Dar The Network deja exista.

Ceea ce facem noi e deja facut in fiecare zi foarte bine. Fiecare are sursele lui. Fiecare tech-blogger – care se respecta – din Romania stie ce subiecte sa aleaga, stie cind merita sa critice si cind sa laude o companie sau un produs, stie sa faca un review de produs si sa scoata in evidenta elementele cu adevarat importante.

The Network este reteaua invizibila care pune toate aceste bloguri sub aceeasi palarie – palaria blogurilor care merita urmarite.

Ai auzit de read & trust? Asta este The Network – reteaua de tech-blogger independenti care merita sa fie cititi si in care poti sa ai incredere.

Nu avem inca un site. Nici nu cred ca e neaparat nevoie de el. Avem citeva site-uri bune care au crescut in citiva ani de zile la sute de mii de cititori pe luna. Ca si celelalte tech-bloguri, boio.ro este mandru sa iti ofere informatii corecte si opinii pertinente in fiecare zi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Sunt total de acord cu Dan cand spune: “un minim efort de a ne citi reciproc blogurile, de a “vedea” acele articole pe care acum le ignorăm și scriem la noi pe aceeași temă (traducem din Engadget, deși bloggerul X din România era la fața locului)”, insa acest principiu trebuie sa functioneze vice-versa. Pot sa dau n exemple legate de mobilissimo.ro cand a fost trecut cu vederea de bloggeri tech autohtoni, desi a relatat de la evenimente importante. Cel mai graitor fiind cel de la Barcelona, de la MWC 2011, cand pot sa numar pe degetele de la o mana cati ne-au folosit ca si sursa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*