telefoanele mobile – next what?

Am vazut peste tot stiri de la GSMA Mobile World Congress. Toata lumea lanseaza super telefoane, dar vad ca majoritatea au inteles joaca asta foarte gresit.

LG, Samsung si chiar Nokia sau Sony-Ericsson au jucarii noi. Toate copiaza iPhone. Singura lor problema e ca se gandesc sa scoata telefoane cu ecran mare si tactil, cu design foarte asemanator cu cel al device-ului scos de Apple. Ceea ce toti cei enumerati mai sus (si altii) nu inteleg este ca folosind Windows Mobile pe un astfel de smartphone, nu vei fi nici pe departe in aceeasi categorie cu iPhone.

Apoi vin companii precum Microsoft sau Nokia si scot copii palide a AppStore. Oare cit de idiot poti sa fii sa numesti jucaria “Myphone” si apoi sa te prefaci ca nu ai pus numele intentionat, ca sa semene cu iPhone. Crede cineva ca Myphone sau Ovi Store se vor ridica la nivelul AppStore? A incercat si Google cu Android si e in urma rau de tot.

Poate ca toticei care incearca sa copieze iPhone ar avea o sansa daca ar lasa la o parte Windows Mobile si s-ar reorienta catre Android OS. HTC o face cu un succes mic, dar bun. Android este insa mult in urma. Nokia sau altii reusesc si ei sa faca valuri cu telefoane care au camere foto mai bune. Palm a stiut sa re-invie cu WebOS si din toata gasca, parca in astia din urma am increderea cea mai mare. Dar si ei au copiat iPhone.

Daca in urma cu 3 ani imi spunea cineva ca Apple va da tonul in telefonia mobila, sau cel putin in Design si idei, credeam ca e o gluma proasta. Acum, ma intreb ce vor face toti marii producatori de telefoane mobile, la vara, cind Apple va anunta, sau chiar va scoate un iPhone nou?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

 1. Haios in toata treaba asta e ca Apple ( daca vrea ) poate sa nu scoata nici o noutate la vara pentru iphone , atat de in urma sunt producatorii amintiti de tine in incercarea lor disperata de a mai tempera cresterea Apple in domeniul telefoanelor mobile…dupa mine , ce n-au inteles ei este ca nu trebuie sa scoti zeci de modele stralucitoare , plasticoase cand poti sa scoti un singur telefon insa bun…de asta iubesc Apple , nu-i intereseaza cantitatea ci calitatea !

 2. intr-adevar…cu iphone, apple a fost un pionier…dar, ca in toate cazurile (primul mobil – motorola, primul vhs -jvc, primul cd – philips etc, etc) la un moment dat va ramine undeva in urma…intr-adevar, ceilalti copiaza iphone, mai stingaci pentru inceput, dar situatia nu va ramine asa, indiferent ce iphone va mai scoate apple…apple nu a facut decit sa deschida usa unui concept…atit…ca posesor de iphone d-abia astept sa-l pot schimba la un moment dat cu ceva cel putin la fel de bun, dar mai user-friendly si bineinteles fara prostia de itunes…

 3. Salutare…
  Aici este o discutie mai lunga…
  Sincer ma asteptam ca toti producatorii de telefoane sa copieze iPhone. Istoria se repeta. Asa s-a intamplat si cu iPod-ul. Cu click wheel-ul…

  Este adevarat ca principala lacuna a acestor telefoane ramane in continuare sistemul de operare. Pentru ca degeaba am o caroserie de Ferrari daca sub capota am un motor de Tico.
  Iar daca despre Windows Mobile se mai pot gasi si lucruri bune, despre Symbian nu pot spune nimic bun. Este un sistem inchis fara prea mari valente versatile si foarte incet.

  In ceea ce priveste Android-ul se va dezvolta in timp, sunt sigur de asta, dar nu va despasi WM si OSX-ul de pe iPhone. Daca vreti cred ca Android-ul va avea cam acelasi grad de implementare cum il are Linux-ul in comparatie cu Windows-ul pe PC.

  Vom trai si vom vedea. In orice caz valul creat de aparitia iPhone ne va fi noua consumatorilor de mare folos.

  Bafta
  Dan P.

 4. Mie nu-mi place iPhone-ul, pentru ca nu prea agreez touchscreen-ul, dar mi se pare penibil faptul ca toate companiile au incercat sa-l copieze. Eu sunt extrem de multumit de Blackberry Bold-ul meu, dar si Blackberry m-a dezamagit, copia lor de iPhone – Storm-ul – fiind jalnica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*