Tehnologiile OPPO care te fac specialist Bokeh

OPPO Reno6

OPPO, lider mondial în domeniul tehnologiei, a prezentat detalii despre cele mai evoluate capabilități video ale noi sale serii OPPO Reno6 – Cinematic Bokeh și AI Highlight, cât și despre inovațiile și investițiile tehnologice realizate în dezvoltarea celor două funcționalități, care vin să redefinească standardele de performanță video din segmentul smartphone-urilor.
Investiții în adaptarea tehnicii fotografiei computaționale la funcția video

OPPO este unul dintre pionerii adaptării utilizării tehnicilor de fotografie computațională la video, prin investițiile sale susținute, de-a lungul anilor, în inteligență artificială, fotografie computațională și alte tehnologii complementare. Una dintre aceste investiții a fost în crearea unei baze de date video, în format portret, cu peste 10 milioane de puncte de date, acoperind o mare varietate de oameni, în diferite ipostaze, care a servit la antrenarea intensivă, de zeci de mii de ori, a algoritmului său de recunoaștere.
Aceasta a stat la baza creării funcției Bokeh Flare Portrait Video, prezente pe noua serie OPPO Reno6, prima serie de smartphone-uri care oferă efectul cinematic bokeh utilizând tehnici de fotografie computațională.

Fotografia computațională permite inginerilor de produse să doboare limitele hardware-ului camerei smartphone-ului prin maximizarea capacităților algoritmilor dispozitivului și a puterii de calcul. Susținută de inteligența artificială, fotografia computațională contribuie major la recunoașterea precisă a obiectelor și optimizarea imaginii la nivel de pixel.

Inovația tehnologică a funcției Cinematic Bokeh Flare Portrait Video

Efectul cinematic bokeh putea fi obținut în trecut doar cu ajutorul unei echipe de profesioniști, echipament specializat și un editor profesionist care să finalizeze videoul. Însă prin intermediul funcției Bokeh Flare Portrait Video prezente pe seria OPPO Reno6, utilizatorii pot realiza ei înșiși videouri uimitoare cu efect bokeh prin doar o apăsare de buton. Datorită echilibrului perfect între recunoaștere precisă a obiectelor și optimizarea imaginii la nivel de pixel, inginerii OPPO au reușit să ofere utilizatorului un efect video de nivel profesional pe un dispozitiv atât de compact, precum un smartphone.
La declanșarea funcției Bokeh Flare Portrait Video, smartphone-urile din seria OPPO Reno6 inițiază procesul de deep learning al inteligenței artificiale pentru a distinge cât mai precis subiecții videoului și fundalul acestuia, sistemul realizând astfel o separare extrem de precisă, în timp real a persoanelor de mediul care le înconjoară.

Ulterior, AI-ul se ocupă în paralel de randarea și optimizarea la nivel de pixel a imaginilor subiectului și a fundalului. Pe imaginea subiectului are loc o procesare de culoare și luminozitate la nivel de pixel, păstrând în același timp culorile originale ale imaginii. În același timp, inteligența artificială realizează ajustări de estompare, saturație și culoare pe punctele luminoase ale imaginii de fundal, creând astfel fundalul de portret bokeh consacrat și atât de apreciat. În plus, procesarea video asigură și stabilitatea imaginii și lipsa sacadării cadrelor, astfel încât imaginea să se deruleze lin.
Prin progresele înregistrate de OPPO în fotografia computațională, toate procesele necesare pentru funcția Bokeh Flare Portrait Video de pe seria OPPO Reno6 au loc în doar 10 ms. Acest lucru oferă utilizatorilor posibilitatea să vadă previzualizări clare, în timp real, ale videoului cu efectul cinematic bokeh inserat, chiar în timp ce înregistrează.

Clipuri în culori vii, la calitate înaltă, cu ajutorul funcției AI Highlight Video  

Funcția de optimizare video OPPO – AI Highlight Video, a primit, de asemenea, o actualizare pe noua serie OPPO Reno6. La filmarea pe timp de noapte, funcția AI Highlight Video disponibilă pe OPPO Reno6 poate îmbunătăți eficient claritatea videoului cu până la 40.2% spre deosebire de cea prezentă pe Reno 5. Cromatica și luminozitatea sunt, de asemenea, îmbunătățite, rezultând într-o calitate mai mare a imaginii. Astfel, funcția AI Highlight Video ajută utilizatorii să filmeze videouri portret mai clare, mai luminoase, mai expresive și în culori mai vii, fără a fi nevoie de iluminare suplimentară, indiferent că filmează noaptea sau în timpul zilei, cu lumină de fundal puternică.
Capabilitățile video sunt noul standard pentru camerele de pe smartphone-uri

Împreună cu partenerii săi din industrie, OPPO continuă să exploreze noi posibilități și soluții de ultimă generație în fotografia computațională, conducând cercetări aprofundate. OPPO consideră că valoarea sa pentru consumatori constă în faptul că poate gestiona tehnologiile cele mai complexe, astfel încât utilizatorii săi să se bucure de o experiență cât mai simplă, oferind în cele din urmă consumatorilor o experiență video portret ușor de utilizat.

De asemenea, convingerea OPPO atunci când vine vorba de sistemele de imagine pentru smartphone-uri este că hardware-ul poate garanta limitele de bază ale calității imaginii, dar limitele superioare pot fi atinse numai prin inovația algoritmilor avansați. Pe măsură ce industria se îndreaptă rapid către o portabilitate mai mare și o tehnologie inteligentă, direcția ei de dezvoltare este aceea în care fotografia computațională va continua să înlocuiască echipamentele complexe și hardware-ul greoi.
Pe măsură ce OPPO continuă să aprofundeze integrarea fotografiei computaționale în produsele sale, seria Reno va continua să aducă consumatorilor experiențe mai simple, mai convenabile și mai creative, care să ajute fotografii amatori să obțină rezultate profesioniste.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*