Techcelerator continuă programul de accelerare cu 9 startup-uri selectate pentru runda a patra

Câștigătorii de la Techcelerator
Câștigătorii de la Techcelerator

Techcelerator continuă să susțină startup-urile din România demarând cea de a patra rundă a programului de accelerare, astăzi, 26 martie, cu nouă startup-uri selectate dintr-un număr de 250 de aplicații inițiale, care vor beneficia de mentorat intensiv. Programul se va desfășura online. Startup-urile acestei runde, cu proiecte din zone precum HealthTech, FinTech, juridic, electronică, RPA sau lead generation pentru companii, sunt:

  • Aggranda creează roboți software care automatizează procesele repetitive din companii. În acest fel, Aggranda ajută angajații să câștige mai mult timp pe care să îl dedice unor activități cu o valoare adăugată mai mare, iar pe companii să scaleze mai rapid.
  • AMSIMCEL dezvoltă o platformă Software-as-a-Service (SaaS) pentru accelerarea etapei de verificare fizică a circuitelor integrate. Produsul se adresează fabricanților de circuite integrate (B2B) cărora le asigură cea mai bună viteză și precizie a verificării în vederea scurtării ciclului de dezvoltare/producție.
  • Credia.store: o platformă digitală de brokeraj de credite de consum, disponibilă pentru magazine fizice și furnizorii de servicii, care ajută la creșterea vânzărilor acestora și oferă un canal adițional de vânzare pentru bănci și instituțiile financiare nebancare.
  • DATA AGAINST DATA conectează utilizatorii persoane fizice cu orice operator de date personale, împuternicind alegerile acestora prin tehnologie și crescând încrederea în industria de date prin transparență.
  • Lab7 dezvoltă SmartCover, o pernă inteligentă de scaun de birou ce monitorizează postura utilizatorului și oferă indicații pentru a adopta o poziție corectă.
  • OncoChain: platformă inovatoare bazată pe blockchain ce facilitează colectarea datelor utile în cercetare, medicina personalizată și asistența medicală centrată pe pacient în domeniul oncologic.
  • Soleadify: motor de căutare pentru companii, folosit de echipe de marketing și vânzări pentru a-și găsi clienții ideali.
  • Voxi Kids: prima platformă care face conexiunea între logopezi și copii printr-o aplicație care oferă exerciții speciale pentru îmbunătățirea ascultării și pronunției.
  • YeParking: o soluție prin care se distribuie, închiriază, monetizează și se folosește eficient infrastructura de parcări dintr-un oraș. Aceasta include parcări rezidențiale, comerciale sau private.

Partenerul strategic al Techcelerator, GapMinder Venture Partners BV, a rezervat până la 1 milion de euro pentru investiții în cele 9 companii în schimbul unei cote din acțiuni. Companiile selectate au ocazia de a accesa și fonduri din partea TechAngels. În baza parteneriatului dintre cele două entități, GapMinder va participa în orice rundă de investiții cuprinsă între 40.000 și 200.000 de euro realizată de membrii TechAngels cu o sumă similară.

GapMinder Venture Partners BV a atins o valoare de peste 40 de milioane de euro și a investit până acum în 35 de companii. Fondul de investiții cu capital de risc este cofinanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, implementat de Fondul European de Investiții.

„Dincolo de finanțările inițiale și de posibilitatea de a accesa runde noi individuale, după evaluarea progresului realizat în timpul programului, startup-urile vor fi și în atenția unor business angels cu care noi și GapMinder colaborăm îndeaproape. Vom anunța fiecare dintre investiții pe parcurs”, afirmă Cristian Dascălu, partener GapMinder VC și co-fondator al Techcelerator.

Runda a patra a acceleratorului va dura până în luna iunie 2020, va fi susținut atât în București, cât și în Cluj-Napoca, în format virtual până la depășirea perioadei critice generate de pandemie. Programul se va desfășura cu sprijinul partenerilor corporate și a aproximativ 60 de mentori și business angels români și străini.

“Am avut 250 de aplicanți pentru acest batch, am preselectat 20 în cadrul unui bootcamp, din care nouă au fost acceptați în program, iar majoritatea dintre ei vor beneficia și de investiție. Suntem convinși că și aceste startup-uri vor avea o traiectorie ascendentă precum mulți alumni Techcelerator care au rămas în continuare foarte aproape de comunitatea pe care am creat-o și care crește permanent. Ne confruntăm cu o perioadă cu multe provocări, dar valoarea adăugată pe care o vom oferi participanților va rămâne aceeași. Mentorii și partenerii noștri sunt în continuare alături de noi. Doar felul în care vom lucra cu fiecare startup în perioada următoare va fi diferit pentru că, temporar, vom apela doar la soluțiile de comunicare online”, spune Cristina Țoncu, Managerul programului Techcelerator.

Startup-urile din a patra rundă a Techcelerator vor beneficia de sesiuni intensive de business coaching, mentorat, know-how specific în funcție de industria startup-ului respectiv și servicii de marketing. De asemenea, startup-urile vor avea acces la comunități internaționale pentru creștere și expansiune pe piața globală.

La finalul programului de accelerare, startup-urile participante își vor prezenta public business-urile în cadrul unui eveniment de tip Demo Day, putând astfel să atragă investiții suplimentare din partea altor investitori.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*