Câteva observații, din Constanța, în timpul pandemiei de coronavirus

Spitalul Militar Modular pentru tratarea COVID-19 la Consanța. FOTO Adrian Boioglu
Spitalul Militar Modular pentru tratarea COVID-19 la Consanța. FOTO Adrian Boioglu

Am avut azi de lucru pe teren – am vizitat viitorul spital modular militar ridicat la Constanța. Apropo, poți să citești și să vezi video cu reportajul pe Constanța NEWS.

După aceea am făcut o mică piață pentru noi și pentru părinți. Pandemia ne schimbă în mai multe feluri. Le-am sintetizat aici:

– Bătrânii umblă nestingheriți pe străzi la orice oră.

– Echipajele de poliție / armată / jandarmerie care fac ceva pentru verificarea hârtiilor sunt doar la intrarea în oraș/ Restul… stau în mașini. OK, poate azi era mai fruguț.

– Lumea merge la supermarket aproape la fel de mult ca înainte. Și mă refer la marile magazine.

– La intrarea în supermarket ai dozatoare cu o substanță pe bază de alcool sanitar. 90% nu o folosesc. Eu am luat și la sosire și la plecare.

– Un Mall cu magazinele închise e ciudat rău de tot. Sinistru chiar.

– Semafoarele din Constanța nu funcționează de la începutul Crizei. Mă și mir că nu au fost tamponări multe până acum.

– Unele magazine exagerează cu măsurile. La Leroy Merlin nu ai voie să intri deloc dacă nu ai mască de protecție. Nu e rău, totuși.

– Magazinele nu prea mai au angajați. Ciudat este că tot au clienți, așa că fac viața mai grea celor care vin să cumpere de acolo.

– Lumea pare mai dispusă să ajute, să vină cu o vorbă bună sau un zîmbet. E ca și cum pandemia ne unește și ne face mai umani…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*