Tarife de Revelion reduse cu 25% pentru Turcia și Egipt

Antalya așteapta turiști de Revelion. FOTO Pixabay

Pandemia de Covid-19 a făcut ca vacanțele de Revelion în străinătate să se ieftinească în acest an cu 25% în medie, iar pe turoperatorii mari i-a determinat să le ofere turiștilor pachete care pot fi rezervate cu avans zero și cu rambursarea integrală a banilor în cazul în care, înainte de începerea sejurului, țara respectivă interzice intrarea românilor sau România impune carantină pentru persoanele întoarse din acea țară, potrivit reprezentanței în România a turoperatorului DERTOUR, unul dintre cei mai mari la nivel mondial.
În anii trecuți, rezervările pentru Revelion începeau încă din august, iar “vârful” era în lunile septembrie, octombrie și prima jumătate a lunii noiembrie. Din cauza incertitudinii generate de pandemia de Covid-19, în acest an rezervările pentru Revelion s-au decalat și au început în luna octombrie, pentru că turiștii amână cât pot de mult decizia de a pleca în vacanță, dorind să știe dacă și unde se va putea călători.

“Turiștii nu mai vor să plătească integral Revelionul cu mult timp înainte, pentru că nu sunt siguri că vor putea pleca. Încep deja să aibă o altă gândire, vor să plece în vacanță, dar vor să fie siguri că își recuperează banii. Atunci, noi le dăm posibilitatea să facă rezervarea fără să dea niciun ban, iar pe 15 noiembrie plătesc 10% din sumă și pe 1 decembrie achită restul de 90%” a declarat Cosmin Marinof, directorul general al reprezentanței DERTOUR în România.

Dacă între momentul rezervarii și plecarea de Revelion se întâmplă să fie interzisă intrarea în țara respectivă, turistul trebuie să intre în carantină la întoarcerea în România ori se anulează zborul, atunci DERTOUR îi returnează integral banii. Dacă, în această perioadă, turistul se îmbolnăvește de Covid și nu mai poate pleca sau la testul pe care-l face înainte de plecarea în țările care cer test Covid iese pozitiv, pentru acest lucru există o asigurare care poate fi cumpărată cu 150 de lei și care include și recuperarea banilor pentru îmbolnăvirea înainte plecare, dar și în timpul vacanței.

Efectuarea testului Covid este achitat de turiști, iar clienții DERTOUR beneficiază de un preț preferențial de 285 lei si garantarea rezultatului in 72h în rețelele de clinici medicale Medicover.

Dertour a lansat deja chartere pentru Crăciun și Revelion în Antalya (Turcia) și Hurghada (Egipt). Un sejur de cinci nopți în Antalya, de Crăciun sau Revelion, la hoteluri de 4-5 stele all inclusive, costă de la 417 de euro de persoană. O vacanță de șapte nopți în Hurghada, tot la hoteluri de 4-5 stele all inclusive, poate fi achiziționată cu prețuri începând de la 529 de euro.

În Turcia se poate călători fără restricții, iar Egiptul cere test Covid pentru turiști.

“În acest an, pe fondul pandemiei, vacanțele de Revelion în străinătate s-au ieftinit, în medie, cu 25%”, a spus Cosmin Marinof.

DERTOUR pregătește pachete de Crăciun și Revelion și în alte destinații, printre care Tanzania – Zanzibar, Maldive, Emiratele Arabe Unite – Dubai.

Anul trecut, destinațiile favorite ale românilor care au plecat prin DERTOUR în vacanță au fost Thailanda, Dubai, Maldive, Zanzibar, Republica Dominicană, precum si destinații mai apropiate, printre care Bulgaria, Spania, Italia, Egipt și Turcia.

“Până acum, autoritățile ne-au spus că <<a călători>> egal <<răspândirea virusului>>, dar nu călătoria în sine a transmis virusul, ci lipsa măsurilor în timpul călătoriei și după ce ajungi la destinație, măsuri pe care acum le respectă toți turiștii (mască, spălat pe mâini, distanță).  Care e diferența între a trăi într-un oraș din România sau a merge într-o vacanță într-o altă țară (să zicem Grecia, Dubai, Dominicană, Franța, Italia etc)? Măsurile anti Covid (spălat pe mâini, distanțare, mască) le luăm cu noi oriunde. Între timp, însă, IATA a anuntat că <<sunt aceleași șanse între a lua coronavirus din avion și a fi lovit de un fulger>>”, a adăugat Marinof.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*