Super monitorul multi-touch

In 2006 un developer arata lumii ce inseamna multi-touch. In mai putin de un an tehnologia aparea pe primul iPhone.

Acelasi developer are acum o jucarie noua de prezentat. Presimt ca viitorul meu televizor sau iMac va avea o gramada de amprente pe el…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

6 Comments

 1. Sunt curios cam cat o sa mai dureze pana o sa vedem astfel de tehnologii implementate in birouri, in bancile scolarilor s.a.m.d. Nu neaparat la noi, asa, in general. 2 ani, poate?

 2. ?! Pe parcursul intregii prezentari am avut impresia ca este vorba despre un cu totul alt device, wow. Si atunci care este treaba cu puterea de procesare, conexiunea se va face doar prin acel layer de tip lichea astfel incat sa-si preia singur informatiile din suprafata atinsa si sa le gestioneze in asa fel incat sa devina multi-touchable? Sunt atat de dat peste cap, trebuie neaparat sa citesc despre ca sa-mi gasesc pacea sufleteasca :))

 3. Foarte interesant!
  Oricum, tehnologia care ajunge la noi (muritorii de rand) e din cate stiu cam cu 5 gneratii in spatele tehnologiilor folosite in armata.
  Ca sa revin cu picioarele pe pamanat, abia astept sa fie pusa in practica ideea de TV multitouch (care raspunde atat de bine la comenzi), si merg chiar mai departe gandindu-ma cum ar merge astfel de lucruri cu un Kinetix mai avansat.

 4. In primul rând eu cand mă gândesc la un Tv / monitor cu multi-touch mă gândesc la ochii mei ! Unde o sa mai fie regula ăla la care trebuie sa stai fata de un monitor fără sa îți afecteze ochii ! Chestia asta va fi obositoare atât pentru ochi , minte cat si pentru mana ! Chestia asta o spuneau chiar cei de la Apple fiind întrebati de ce nu implementeaza in macbook-uri (Air ,pro, mini ,iMac ) tehnologia multitouch in ecran ! Răspunsul a fost exact ce ai spus eu mai sus !
  Asta e părerea mea cel puțin ! :)

 5. @Domnul Avocat: dintr-un astfel de ecran urias poti sa iti controlezi casa (automatizarea, multimedia, camerele de supraveghere etc), sau intr-un showroom un astfel de ecran poate prelua din atributiunile unui angajat
  — lucrurile astea nu te tin non-stop cu ochii acolo, mai mult sunt si extrem de spectaculoase

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*