Suntem prieteni pe Facebook? Ai un cadou de ziua ta!

Facebook Like. FOTO Mizter_x94

De ceva timp am început să sortez prietenii de pe Facebook. Am un singur criteriu: trebuie să te știu personal și să ne fi întâlnit măcar o dată.

Când am început sortarea prietenilor aveam peste 2400 și veneau câte 4-5 noi în fiecare zi. Unii erau spam, alții aveau profile false, alții îmi erau total necunoscuți și mă mai și invitau la jocuri și evenimente în fiecare zi.

Știu ca prin intermediul boio.ro sau al jobului meu am un statut “puțin mai public” decât al altora așa că nu vreau să-i îndepartez pe cei care vor să vadă ce postez pe Facebook, să discut cu ei sau să-i las să comenteze și acolo. Dialogul este benefic și ideile de calitate sau comentariile amuzante sau interesante sunt binevenite la mine pe Facebook.

Tocmai de aceea, oricine este binevenit să-mi dea un Follow pe Facebook. Asta înseamnă că beneficiezi de avantajele “prieteniei” doar ca eu nu sunt bombardat de cereri de jocuri și nu îți văd pozele cu copiii și pisica.

No offence, sunt convins că ai copii sau animale de casă minunate…

Cum am sortat prietenii de pe Facebook și am renunțat la cei pe care nu îi cunosc

Era mai mare bătaia de cap să sortez și sa dau unfriend la 2400 de prieteni odată, așa că am ales sa mă iau dupa ziua de naștere. Ma uit la “Events” și văd că vine ziua ta, dar nu te cunosc? Îți fac cadou un unfriend și te poftesc sa dai Subscribe / Follow. Nu am nimic cu tine personal, ci doar aleg ca prietenii mei virtuali să respecte criteriile mai sus menționate.

În cinci luni am ajuns la 1570 “prieteni” și 340 Subscriberi. Iar după alte câteva luni am rămas cu 840 oameni în listă și chiar erau persoane pe care voiam să le urmăresc.

Știu ca nu ating iar liste mari de prieteni prea curând, dar nici nu mă interesează asta. Pâna la urmă, prefer să am în Facebook oamenii pe care îi cunosc și nu spammeri și profiluri false.

Noii mei prieteni virtuali

De atunci am acceptat și prieteni noi. Mă refer atât la persoane cu care am lucrat sau cu vechi cunoștințe din viața reală. Lor vreau să le văd activitatea pe Facebook. Am și parteneri de afaceri care îmi sunt în lista de prieteni. Lor nu vreau să le văd activitatea și pozele cu animalele de companie, așa că le dau Unfollow imediat ce mă împrietenesc virtual.

Nu sunt anti-social. Dar vreau ca termenul de “Facebook friend” să reflecte ideea de prieten, cunoștință, rudă, (ex)coleg de muncă.

Nu mi-o lua în nume de rău, dar cred că rămânem mai prieteni dacă îmi dai “Follow“.

Te invit să vizitezi facebook.com/boioglu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

6 Comments

  1. Ti-am dat unfriend, iar apoi follow.

    Acest lucru ar trebui facut si de ceilalti cititori care nu au avut niciun “contact” cu tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*