stilul apple

daca tot aminteam de apple si macworld in postul anterior mi-am adus aminte de experientele mele legate de compania in cauza, mai exact de angajatii si magazinele lor.

primul contact cu un magazin apple l-am avut in Tampa, Florida. imagineaza-ti o hala cit un teren de fotbal in care se lafaie elegant tehnica de ultima generatie. fiecare produs avea spatiul lui, era inconjurat de panouri si placute cu informatii. totul de bun gust. prin apple store mishunau angajatii: baieti si fete cu un un look extravagant (am vazut si rasta si piercing-uri si casti de intercomunicatie).

in state, daca intri intr-un magazin angajatu te ia cu "buna ziua, ce mai faci si ce te-ar interesa?" inca din primele 10 secunde. aici iti dadeau binetze si te lasau sa-ti bagi nasu in jucarii. poti sa intri pe mailu tau, sau sa verifici un site, poti sa testezi un ipod sau sa citesti o carte despre Adobe Premiere pt Mac. undeva in capatul halei e un loc de vo' 7/7 metri cu bancutze de jur-imprejur unde poti sa stai jos si sa privesti la un ecran un tutorial iMac sau MacBook Pro. totul este interactiv, pt ca un angajat apple sta la o masa si explica celor interesati toate cele despre ultimele produse.

acelasi angajat isi face timp sa-ti explice si cum sa trimiti un mail folosind clientu' din mac OS. dupa ce te plimbi pe acolo, vine si angajatu apple la tine. genial la oamenii aia e ca iti raspund la orice intrebare si iti dau un sfat FARA sa te faca sa cumperi produsu lor. si stiu totu despre tot ce au in magazin.

prin mai 2006 ma pregateam sa-mi iau un laptop si dupa discutii indelungate cu doi dintre colegii mei am ajuns la concluzia ca un MacBook Pro e ideal. avea dual core (abia aparuse pe piata atunci) si tot ceea ce aveam eu nevoie. pentru ca eram trei si fiecare doream cite unu am zis sa mergem la apple store sa-i intrebam daca ne pot face o oferta. ne asteptam la cel putin 15 % reducere. tinind cont de faptu ca un laptop la configuratia pe care ne-o doream noi era cam $ 3200. ei bine, oferta apple store a fost de 5 % si asta numai daca am fi cumparat si grantia lor prelungita pt laptopuri. am inteles atunci ca apple isi cunoaste adevarata valoare a produselor si de aia nu va negocia. dupa alte aproape doua luni HP a scos primul pc cu o configuratie identica celui de la apple.

am uitat sa-ti spun ca eu cautam un laptop care sa inghita si windows, iar apple oferea varianta beta de la boot camp, d-aia ma tenta… avantajul laptopului de la hp era pretul. $ 1500 mai putin. folosesc acum un HP dv5000t. are si dual core 2.16, si doi giga de ram si placa grafica superioara si o baterie care tine peste 4 ore. sunt multumit, dar urmatorul laptop ar putea fi un apple…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. adrian boioglu - tot mai sus » Blog Archive » apple laptops “on sale”
  2. boio.ro despre apple | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*