statii de GPL in romania

am mers citeva sute de km prin romania cu o masina pe GPL asa ca am inceput sa ma familiarizez cu sistemul.

in tara sunt cel putin 4 statii de benzina/motorina la una de gaz. sunt foarte putine benzinarii care iti ofera si gaz pe linga combustibilii traditionali. au inceput sa se inmulteasca insa cotetzele care nu au decit o butelie cu GPL si atit.

preturile sunt cam acelasi: in jur de 1,90 lei/litru de GPL. nu stii totusi daca primesti gaz, apa sau o combinatie intre cele doua.

problema mai mare este insa ca oamenii de la benzinarii nu sunt instruiti sa lucreze cu propriile utilaje GPL. am vazut oameni carora le era frica sa monteze furtunul pe masina si sa apese pe buton.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

 1. Prima masina o am pe GPL din 2000.

  Atunci situatia era tragica in Constanta erau maxim 4 statii in oras si cind alimentai se statea la coada iar cind plecai la drum alimentai si cu benzina pentru ca pina la Bucuresti erau doar 3-4 statii cu GPL care cind aveau cind nu `marfa`.

  Dar de cel putin 4 ani situatia s-a schimbat.

  Cel putin pina la Sibiu eu nu am avut probleme cu GPL.

  Sa sti ca si afara situatia este cam la fel.

  Cel mai bun `gaz` este la Luk Oil am ajuns la concluzia asta dupa ce am testat toate firmele din oras.

  Cind am luat a 2 masina am vrut sa iau tot pe GPL dar sint mai scumpe chiar si fata de diesel asa ca….

  La masinile de afara cu instalatie GPL originala in Romania este cu dus intors daca o folosesti pentru ca in caz de `doamne fereste` nu stie nimeni sa o repare, dar la instalatiile montate in tara se gasesc mesteri.

Comments are closed.