Startarium PitchDay, la ediția a 3-a. Cea mai mare competiție pentru StartUp-uri din România pornește cursa de 120.000 EURO

Startarium PitchDay
Startarium PitchDay

Startarium PitchDay, cea mai mare competiție pentru startupuri din România, se întoarce anul acesta cu a treia ediție. Participanții se vor bucura de o experientă de învățare și mai complexă în 2018, precum și de expunere relevantă în fața unui juriu ce include investitori, specialiști și antreprenori de succes; vor beneficia de consultanța unor profesioniști aplicat pe afacerea lor și de premii mai mari față de edițiile anterioare, ce totalizează 120.000 de euro.

Până pe 12 octombrie, antreprenorii cu o afacere între 1 și 3 ani vechime, din orice domeniu, pot aplica online la această competiție-maraton pe www.startarium.ro/pitchday. În urma preselecției,

50 de startup-uri românești vor fi invitate să concureze pentru marele premiu la evenimentul din 6 noiembrie, la Willbrook Platinum, București.

Aflată la a 3-a ediție, competiția Startarium PitchDay a devenit deja un punct de referință în ecosistemul antreprenorial românesc. De la lansarea sa, 245 de startup-uri au intrat în cursa pentru finanțare și peste 140 de antreprenori au avut ocazia să își prezinte afacerile în fața unui juriu format din fondatori de succes, experți și investitori; 20 de startup-uri finaliste au concurat live în finală pentru premii ce depășesc în total 210.000 EUR, printre câștigători numărându-se NALU, Tracia, LifeBox, Re.Flex, Stația de Joacă și Clinica de Pediatrie Anastasia.

Pentru 2018, Startarium plusează cu noi beneficii în structura competiției și a evenimentului final:

  • Valoarea totală a premiilor crește de la 100.000 la 120.000 EUR
  • Numărul total al premiilor acordate crește de la 4 la 11
  • Premiile vor fi repartizate astfel: Premiul 1 – 50.000 EUR; Premiul 2 – 30.000 EUR; Premiul 3 – 20.000 EUR; Mențiuni și premii speciale – 20.000 EUR;
  • Semifinaliștii vor beneficia de mai mult timp pentru feedback de la juriu, acces gratuit la sesiuni de consultanță pe teme precum finanțare, legislatie, marketing sau risk management și vor putea programa sesiuni de pitching 1 la 1 cu investitori și business angels.

“Saltul calitativ pe care îl văd de la un an la altul atât în nivelul de interes, dar și numărul de aplicații din Startarium PitchDay mă fac curios să văd cum a evoluat mediul antreprenorial în ultimii 2 ani, de când am lansat platforma. Într-un timp atât de scurt, Startarium a construit Orașul Antreprenorilor, cu aproape 20.000 de cetățeni virtuali ce beneficiază de toate resursele necesare să înceapă și să crească o afacere de succes: conținut educațional, acces gratuit la mentori din business, programe de creștere accelerată și instrumente financiare”, a declarat Michael Szczurek, CEO ING Romania.

”Ca tot ce facem la Startarium, PitchDay este în primul rând despre impact prin învățare. Întregul proces este construit în jurul ideii de <>, această foarte scurtă prezentare ce trebuie să convingă în doar câteva minute. Pentru un antreprenor, abilitatea de a esențializa și de a-și vinde eficient ideea este vitală pentru succes; aplicația creată pentru PitchDay îi va folosi pentru nenumărate viitoare colaborări, iar participarea la eveniment îi va facilita interacțiunea cu antreprenori de succes, business angels și viitorii susținători. Indiferent dacă se va afla sau nu printre câstigatorii celor 120.000 EUR, afacerea sa va trece printr-un proces concentrat de accelerare, posibil doar într-un context competitiv precum PitchDay”, spune Oana Craioveanu, CEO Impact Hub Bucharest. 

Cum se va desfășura competiția PitchDay 2018

Înscrierile se desfășoară online până pe 12 octombrie 2018, pe site-ul competiției. Pot aplica startupurile din orice domeniu de business, cu vechime între 1 și 3 ani, care respectă Regulamentul și criteriile de eligibilitate disponibile pe www.startarium.ro/pitchday.

După etapa de preselecție a înscrierilor online, 50 de startup-uri vor fi acceptate în semifinală și invitate să își prezinte pitch-urile pe 6 noiembrie 2018, la Willbrook Platinum, Bucuresti. 10 dintre acestea vor avansa în finală, urmând să concureze live, în aceași zi, pentru marele premiu. La finalul sesiunii de pitch-uri, câstigatorii vor fi aleși de un juriu format din antreprenori de succes, specialiști în business și investitori.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*