Star Storage anunță o creștere cu 19% a veniturilor în 2022 și preluarea acțiunilor deținute de EEAF de către fondatorul și CEO-ul companiei, Cătălin Păunescu

Cătălin Păunescu. FOTO prSTEPS

Star Storage, furnizor global de tehnologie cu o istorie de 22 de ani în furnizarea de soluții digitale de afaceri și servicii cloud pentru organizațiile publice și private de top, anunță o creștere cu 19% a veniturilor în 2022, față de exercițiul financiar anterior, de la 8 milioane euro la 9,6 milioane de euro. Totodată, compania a înregistrat in anul 2022 un profit net de 650.000 euro.

“După o perioadă dificilă în care, din cauza restricțiilor cauzate de pandemie, am fost nevoiți să amânăm planurile de extindere internațională, ceea ce a avut un impact direct asupra rezultatelor companiei, am intrat în 2023 foarte încrezători. Rezultatele financiare înregistrate anul trecut au fost remarcabile având în vedere perioada deosebit de dificilă, în a doua jumătate a anului observându-se o dinamică îmbunătățită a segmentului internațional, cu impact direct în reluarea creșterii și îmbunătățirea profitabilității,” a declarat Cătălin Păunescu, CEO Star Storage.

De asemenea, la sfârșitul lunii decembrie,  Cătălin Păunescu, fondator si CEO al companiei a ajuns la un acord definitiv cu Emerging Europe Accession Fund (EEAF), acționarul majoritar al Star Storage SA, pentru a prelua integral acțiunile deținute de EEAF, devenind astfel acționar unic al Star Storage.

În anul 2023, Star Storage se va concentra pe creștere, cu un accent deosebit pe extinderea pe piețele internaționale și creșterea prin parteneriate. Compania își propune ca, până la sfârșitul anului 2023, contribuția segmentului internațional să depășească 25% din cifra de afaceri, venituri asociate în special vânzărilor de platforme software proprii ale companiei cum este SEAL – o platforma software de ultimă generație, cu o arhitectură bazată pe metadate și inteligență artificială (AI) și o abordare de tip low-code, o soluție pentru asigurarea eficienței, conformității și automatizării conținutului nestructurat.

De asemenea, având în vedere contextul pandemiei și lucrului la distanță din ultimii ani, calitatea serviciilor oferite clienților a devenit o provocare majoră pentru multe companii. În acest sens, Star Storage se angajează să-și consolideze poziția de lider de piață prin investiții sistematice în creșterea satisfacției clienților săi, ca și componentă esențială a strategiei de dezvoltare.

“În 2023, ne propunem să ne îmbunătățim poziția atât pe piața locală, cât și globală, și să ne reluăm dinamica de creștere după o perioadă dificilă datorată pandemiei. Pentru a atinge acest obiectiv, consolidarea echipei este esențială. Nu în ultimul rând, după o perioadă plină de provocări, este esențială cultura companiei, o cultură a performanței și lucrului bine făcut, bazată pe inovație și respect pentru clienți, valorile care ne-au definit întotdeauna.” a declarat Cătălin Păunescu, CEO Star Storage. 

Star Storage a încheiat 2022, cu un total de 170 angajați.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*