Sovio, cea mai nouă marcă a Pehart Grup, investiție de peste 8 milioane de euro în sustenabilitate

Ovidiu Hoza. FOTO Fabrica de PR

Sovio, cea mai nouă marcă a Pehart Grup lansată la finalul anului trecut, divizia de produse Away from Home (AfH – pentru utilizarea în afara casei) destinată segmentului B2B, este o soluție sustenabilă, direcție în care compania a investit peste 8 milioane de euro. Parte a portofoliului Pehart Grup, lider în producerea și procesarea produselor de hârtie pentru uz casnic din România și una dintre cele mai mari companii producătoare de hârtie tissue din sud-estul Europei, cele 18 tipuri de produse reunite sub marca AfH SOVIO (role de hârtie de mari dimensiuni destinate consumatorilor din zona economică, role de prosop de hârtie cu derulare centrală, role din hârtie pentru zona medicală, cabinete cosmetice, șervețele pentru restaurante etc) au aceleași standarde ridicate de sustenabilitate precum celelalte mărci ale producătorului român (populara Pufina, Altessa și Alint) inclusiv în ceea ce privește procesul de producție.

Mașinile pe care se fabrică hârtia tissue, materia primă pentru produse, au trecut printr-un proces de retehnologizare în ultimii doi ani pentru a le crește eficiența energetică. Astfel, compania care deține cea mai veche fabrică de hârtie din România, la Sebeș, dar și o facilitate de producție la Cluj a reușit să își diversifice portofoliul de produse și totodată să aibă un consum optimizat de energie. La nivelul fiecărei mașini s-a reușit o scădere a consumului de energie cu 20%, în timp ce la nivelul întregii companii procentul atinge 10%.

Destinate unui număr semnificativ de industrii – de la HoReCa, alimentație și retail, la Sănătate, Învățământ, saloane de înfrumusețare, industria petrolieră, instituții publice sau birouri – produsele SOVIO sunt fabricate din celuloză achiziționată din păduri gestionate responsabil, pe baza unor practici ecologice.

„Produsele SOVIO au la bază celuloză certificată FSC®(Forest Stewardship Council). De altfel, Pehart Grup a obținut Certificatul de Chain of Custody and Control Wood, cu codul de licență: FSC-C134427. Produsele noastre sunt dintr-un amestec fibros de celuloză din rășinoase, foioase și eucalipt, fără niciun alt adaos de material reciclat sau fibre mecanice. Acestea au certificarea ISO 14001:2015, care ne ajută să ne atingem obiectivele de mediu setate. Reușim astfel să avem o producție de calitate premium și, în același timp, să protejăm mediul prin respectarea unor proceduri riguroase de gestionare a deșeurilor, apei uzate și emisiilor în aer. În plus, toate produsele SOVIO sunt fabricate în România, susținând comunitățile locale și reducând costurile de transport către clienți”, spune Ovidiu Hoza, National & Export Sales Manager al Pehart Grup și managerul diviziei AfH.

Creșterea performanței energetice a capacităților de producție este unul dintre obiectivele prioritare pentru anul 2024. De altfel, doar anul trecut Pehart Grup a realizat investiții de peste 20 milioane de euro pentru diversificarea portofoliului, creșterea capacității de export și eficientizarea energetică a liniilor de producție.

„Consolidarea poziției pe piața națională și identificarea unor oportunități de lansare pe noi piețe sunt alte obiective ale anului în curs”, mai spune Ovidiu Hoza.

Compania care deține cea mai veche fabrică de hârtie din România, cu o istorie de 187 de ani, Pehart Grup este prezentă pe 18 piețe europene. Cât privește piața internă, cu o producție de 100.000 de tone de hârtie tissue și o capacitate de procesare a produselor finite care se ridică la peste 75.000 tone, Pehart Grup asigură jumătate din necesarul de produse din hârtie de pe piața națională în fabricile din Petrești-Sebeș și Dej. 35% din totalul producției este în acest moment exportată, iar restul este comercializat în țară.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*