Simona – noua voce romaneasca a OS X Lion

Da, OS X Lion stie sa vorbeasca si romaneste. Simona este prima voce romaneasca a noului sistem de operare. Ea nu vine instalata by default, dar e foarte usor de gasit si adaugat.

Mergi la System Preferences – Speech – System Voice – Customize si cauta in lista “Romanian – Simona”. Vei vedea ca apare un triunghi in partea dreapta si vocea se downloadeaza automat de pe serverele Apple.

Simona are un user accent unguresc, dar stie sa pronunte diacritice, sa faca pauze la virgule si sa foloseasca oarecum corect intonatia.

Romanca din Lion stie sa-ti citeasca orice ziar romanesc de pe net, sau cartile de pe computer. Selectezi textul intr-o aplicatie compatibila si dai click dreapta – Speech – Start Speaking.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

8 Comments

  1. Era bine sa traduca cat mai natural decat sa faca speech :) ar fi cel mai tare sistem de operare

  2. Scuzati prostia, daca am un laptop compaq am vreo sansa sa mi pun un asemenea sistem pe el sau trebuie sa aiba un alt tip de configuratie pc ul? Sau daca as putea cumva sa fac aplicatia asta sa mearga pe windows.Mersi si inca o data scuze.

  3. @D: presupun ca te referi la sistemul de operare de la Mac, si anume OS X. El nu merge decit pe Mac, dar exista solutii prin care poti sa-l instalezi si pe PC. Cauta pe boio.ro tutorialul pentru Hackintosh. Nu sunt convins ca merge pe sistemul tau, dar poti sa incerci.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*