SII România deține cel mai înalt nivel de securitate a informației, conform standardelor TISAX

Manel Ballesteros, CEO SII România. FOTO Total PR

SII România, companie multinațională specializată în servicii și soluții IT, anunță recertificarea la nivelul celui mai înalt standard de securitate admis de Trusted Information Security Assessment Exchange (TISAX).

TISAX este un standard de certificare recunoscut global și utilizat în industria automotive ce demonstrează capacitatea necesară în materie de securitate a informațiilor, atât la nivelul companiei atestate, cât și în ceea ce privește datele specifice gestionate în numele partenerilor săi. SII România, a cărei divizie automotive reprezintă o parte importantă din operațiunile companiei, deține certificarea TISAX încă din anul 2020.

Evaluarea TISAX ia în considerare criterii precum: zonele de lucru fizice, stocarea datelor, dezvoltarea sistemelor, accesul la sisteme și gestionarea proprietății intelectuale și property management. Rezultatele evaluării, valabile timp de trei ani, dovedesc maturitatea necesară în materie de securitate a informațiilor, atât în cadrul propriei companii, cât și în ceea ce privește gestionarea datelor clienților din sectorul automotive. În plus, certificarea permite partajarea rezultatelor evaluării pe o platformă dedicată, ajutând la diferențierea companiei de competiție.

Certificarea TISAX presupune trei niveluri de evaluare a capacității de securitate, prima certificare fiind obținută de SII România în 2020. Recertificarea TISAX, obținută de companie anul acesta, atestă atingerea celui mai înalt nivel de securitate admis, respectiv Level 3 (Very High Information Security Protection Level).

„Industria automotive este o zonă reprezentativă pentru compania noastră, recertificarea TISAX fiind o confirmare oficială referitoare la capabilitățile, metodologiile de lucru și practicile recomandate în domeniu, pe care le noi le utilizam. Recertificarea și atingerea celui mai înalt standard de securitate TISAX evidențiază capacitatea noastră de a livra proiecte cu un nivel ridicat de securitate și confidențialitate, criterii esențiale pentru colaborarea cu jucători de top din industria automotive”, a declarat Manel Ballesteros, CEO SII România.

Divizia automotive din cadrul SII România a înregistrat o puternică dezvoltare în ultimii ani, înregistrând, în prezent, o creștere de 35% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Activitățile companiei sunt organizate în jurul a două linii principale de business – digital și inginerie -, iar echipele sunt coordonate de ingineri seniori cu o vastă experiență în domeniul lor de activitate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*