Si ziceai ca AppStore e restrictiv? Amazon AppStore e si mai rau

Stim ca Amazon primeste aplicatii pentru Android AppStore-ul lor. Citeva reguli din termenii lor pentru developeri au inceput sa-i faca sa se razgandeasca pe cei care se gandeau sa-si trimita aplicatiile acolo.

Doua citate foarte interesante:

“Amazon reserves the right to control the price of your games, as well as the right to pay you “the greater of 70% of the purchase price or 20% of the List Price.” While many other retailers, both physical and digital, also exert control over the price of products in their markets, we are not aware of any other retailer having a formal policy of paying a supplier just 20% of the supplier’s minimum list price without the supplier’s permission.”

si asta nu e nimic. Ce parere ai de regula asta:

“And if you ever conduct even a temporary price promotion in another market, you must permanently lower your list price in Amazon’s market.”

Cred ca daca Apple venea cu asemenea aberatii exploda toata presa si blogosfera internationala cu acuzatii.

via

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. Toata lumea exploda pt ca Apple cu al sau Appstore chiar conteaza pe piata de aplicatii mobile, pe cand un al doilea Android Market care nu face altceva decat sa scada din si-asa slabuta cota de piata a primului AM nu e prea “vizibil”.

  2. Hmm, eram destul de entuziasmat de Amazon, pacat ca in mare parte content-ul downloadabil nu e disponibil decat in america. Nu sunt eu mare fan Amazon dar munceam la ei pe mturk, si tot din cauza unor reguli idioate, daca nu esti din america trebuie sa folosesti banii pentru a cumpara produse de pe amazon (us, nici macar uk, ca sa poti scapa de vama)

    In fine, ideea era ca faceam 10$ in o ora lejer daca prindeam task bun, si ii puteam cheltui pe jocuri/carti/whatever.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*