Serviciul apel Wi-Fi de la Orange, acum disponibil și pentru iPhone

Orange România
Orange România

Orange continuă să pună la dispoziția clienților săi tehnologii în premieră în România, oferind în teste serviciul apel Wi-Fi și pentru smartphone-urile din gama Apple. Pentru a completa experiența în cea mai bună rețea, apelul le oferă utilizatorilor servicii de voce incomparabile în interiorul clădirilor.

După ce, la finalul anului 2015, Orange lansa serviciul în teste pentru o gamă limitată de smartphone-uri, acum și clienții care folosesc terminale iPhone au posibilitatea de a se bucura de acces la serviciile de voce chiar și atunci când nu au semnal de rețea pe telefon. Astfel, serviciul poate fi utilizat de astăzi împreună cu iPhone 5c, Iphone 5s, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7 și iPhone 7 Plus.

Serviciul apel Wi-Fi, disponibil atât la abonament, cât și la cartela PrePay, permite apelarea oricărui număr de telefon prin intermediul rețelelor Wi-Fi, chiar și în locurile care nu se află în aria de acoperire a rețelei mobile. Acesta este simplu de folosit, fără să fie nevoie de descărcarea unei aplicații dedicate sau de crearea unui cont, fiind integrat și disponibil nativ pe telefoanele compatibile.

Pentru utilizarea serviciului de pe smartphone-urile iPhone nu mai este necesară trimiterea unui SMS la numărul scurt 232. Este suficientă accesarea meniului Configurări – Telefon – Apelare Wi-Fi și activarea serviciul Apel Wi-Fi o singură dată. Utilizatorul trebuie să fie de acord cu termenii și condițiile de utilizare a serviciului Apel Wi-Fi în momentul activării.

Serviciul păstrează identitatea apelantului și oferă o calitate impecabilă a sunetului, HD, alături de o conexiune instantanee a apelului, cu o durată de conectare de cel mult două secunde. Astfel, experiența pe care apelul Wi-Fi o oferă clienților este similară celei de care aceștia se bucură prin utilizarea rețelei mobile. În plus, în cazul în care conexiunea Wi-Fi este înlocuită de conexiunea mobilă 4G, apelul continuă prin serviciul apel 4G fără a se întrerupe.

În prezent, serviciul este disponibil fără costuri suplimentare tuturor clienților Orange, iar acum poate fi activat și pe terminalele iPhone compatibile, cu versiuni de software începând de la 10.2 și cu versiuni de Carrier Bundle începând de la 27.1. Atât apelurile Wi-Fi, cât și apelurile 4G consumă din minutele disponibile în abonament, iar după terminarea acestora sunt taxate la prețul standard.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

  1. saliu,

    in ios 10.3 beta 1 cu carrier bundle 27.5 si cu conditia obligatorie APEL 4G ACTIVAT indeplinita, nu apare optiunea apelare wifi.

  2. @Demi Proabil fiind veriune beta nu are inca implementata obtiunea.
    Felicitari celor de la Orange.Nu-mi sta in obicei sa laud companiile de telefonie mobila , ba dimpotriva am fost foarte critic la adresa lor datorita multor “marlanii” practicate in timp dar cand fac si cate o chestie buna merita laudata.
    Personal, acest serviciu , ma ajuta enorm, in foarte multe situatii fiind ramas fara semnal sau cu semnal foarte slab tanjeam dupa acest serviciu si stiind de el ma gandeam , oare cand vom avea si noi asa ceva? UIte ca il avem acum si il folosesc din momentul lansarii. Experienta e foarte placuta, calitatea convorbirii este excelenta si marturisesc ca sunt incantat , in sfarsit, ca am parasit compania “rosie” in favoarea celei “portocalii”.

  3. Totul bine si frumos, insa are un mic bug acest serviciu. Daca sunt conectat la un router wifi, instant mi se activeaza serviciciul Wifi Orange. Din nefericire daca incep o convorbire si plec din raza acelui router, mi se intrerupe convorbirea telefonica, nu ma preia reteaua de telefonie mobila. Eu patesc acest lucru intr-o cladire cu ecranaj metalic, unde nu am semnal prea bun insa cu Wifi Orange s-a rezolvat problema in interior. Ideea e sa nu incepi o convorbire cand esti conectat la un router si sa o continui plecand din locatia cu routerul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*